KıbrısManşetToplum

Lefke buram buram Kıbrıs tüttü

Lefke Turizm Derneği ile Lefke Belediyesi iş birliğinde düzenlenen 14. Lefke Hurma Festivali renkli görüntülere sahne oldu

Lefke Turizm Derneği ile Lefke Belediyesi iş birliğinde düzenlenen 14. Lefke Hurma Festivali renkli görüntülere sahne oldu.

DEVRİM DEMİR

HURMA FESTİVALİNDE İNSAN SELİ
Lefke Turizm Derneği ile Lefke Belediyesi iş birliğinde düzenlenen 14. Lefke Hurma Festivali, dün yapıldı. Festival, Lefke Çarşı Merkezi’nde gerçekleştirildi. Lefke Turizm Derneği ile Lefke Belediyesi iş birliğinde gerçekleştirilen hurma festivalinin bu yıl 14.cüsü düzenlendi. Hurma ürününü tanıtmak ve ekonomik değerini artırmak, üreticilerin desteklenmesi ile Kıbrıs kültürünü yaşatmak amacıyla düzenlenen festival, Lefke Çarşı Merkezi’nde yer aldı. Bölge muhtarlarının kurdele kesimi ile başlayan festivalde Lefke Belediyesi önüne kadar kortej düzenlendi.

“HURMA AĞAÇLARINA SAHİP ÇIKILMALI”
 Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya, açılış konuşmasında festivalde bu yıl üretimin yanı sıra barış temasını da ön plana çıkardıklarını kaydederek, yakın coğrafyamızda yaşanan savaşların son bulmasını diledi. Lefke Turizm Derneği Başkanı Hasan Karlıtaş da Lefke denince akla gelen hurma ağaçlarının kırmızı palmiye böceği tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu ve bu ağaçların yaşatılması için gerekli desteğin verilmesi gerektiğini belirtti. Karlıtaş, Lefke bölgesine hak ettiği değerin verilmesi ve gerekli yatırımların yapılması çağrısında da bulundu.

MİNİKLERİN GÖSTERİSİ İLGİYLE İZLENDİ
Konuşmaların ardından festival Lefke Belediyesi Hak Dansları Minikler ekibinin gösterisiyle devam etti. Festivalde, gün boyunca çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Festivalde kurulan stantlarda hurma ürününün yanı sıra Kıbrıs’ a özgü yiyecek, içecek ve el emeği ürünler de satışa sunuldu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu