KıbrısManşetToplum

“Lefke sadece tabelada ilçe”

Lefke Sivil Toplum Örgütleri Platformu ‘İlçe’ olmanın gerekliliklerinin yerine getirilmediğine dikkat çekti:

Lefke Sivil Toplum Örgütleri Platformu ‘İlçe’ olmanın gerekliliklerinin yerine getirilmediğine dikkat çekti:

7 YIL ÖNCE İLÇE İLAN EDİLDİ
Lefke Sivil Toplum Örgütleri Platformu, Lefke Kaymakamlığı önünde protesto eylemi gerçekleştirdi. Platformdan yapılan açıklamada, Lefke’nin KKTC’ni 6’ıncı ilçesi olarak ilan edildiğini ancak aradan geçen 7 yılda ilçe olmanın gerektirdiği hiçbir şeyin yapılmadığına dikkat çekildi. 2016 yılında Cumhuriyet Meclisinde oy birliği ile alınan kararla ilgili yasada değişiklik yapılarak Lefke’nin 6. İlçe olduğuna dikkati çekilen açıklamada, birçok eksiklik ve sorunlara dikkat çekildi.

EN BÜYÜK SORUN LEFKE MAHKEMESİ
Lefke’de dün sabah gerçekleşen basın açıklamasında, Lefke’ye sadece bir Kaymakam atandığı, ufak tefek değişiklik dışında hiçbir gelişme olmadığı, Polis Müdürlüğü yerine halen karakol olduğunu ve 2018 yılında oturumlarını Güzelyurt Mahkemesi’ne taşıyan Lefke Kaza Mahkemesi’nin hala daha tamiratının tamamlanmadığı hususuna değinildi. Sivil Toplum Örgütleri açıklamalarında, amirlik tabelası asılan Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Tahsilat Şubesi’nin halen tahsilat şubesi olmaktan öteye maalesef geçemediğini kaydetti.

BALIKÇI BARINAĞI HALA ASKERİN İÇİNDE
Yedidalga ve Gemikonağı’nda balıkçılıkla iştigal edip ekmek parası kazanan balıkçı sayısının 100 civarında olduğunu ifade eden Lefke Sivil Toplum Örgütleri, balıkçıların büyük çoğunluğu balıkçı sandallarını halen Yedidalga sahilinde bulunan askeri limanda demirlemeye çalıştıklarını kaydetti. Askeri Liman olduğu gerekçesi ile balıkçıların çok büyük sıkıntılar yaşadığına dikkati çekilirken, sorunun nihai çözümü için bölge balıkçılarına hizmet verecek müstakil bir balıkçı barınağı ihtiyacı olduğu belirtildi.

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu