GenelKıbrısManşetSiyaset

“Lefke’de artık atılım yapmalıyız”

Ulusal Birlik Partisi Lefke Belediyesi Başkan adayı Adil Özgey, Lefke’de artık bir atılım yapılması gerektiğini belirterek, “İnsanları ev sahibi yaparak, göçü engelleyebiliriz” dedi

“GENÇLERİ LEFKEDE TUTMALIYIZ”

Lefke ve bölgesinin çok güzel bir belde olmasına rağmen göç verdiğini söyleyen Adil Özgey, gençleri bölgede tutmak gerektiğini vurguladı. Bu noktada merkezi hükümet ile yerel yönetimin birlikte hareket etmesi gerektiğine vurgu yapan Özgey, “Göçü durdurmak için sosyal konut projeleri hazırladık” diye konuştu. Lefke’nin 2017 yılından sonra ilçe olduğunu hatırlatan Özgey, “2017 yılında ilçe oldu ama ilçe olmanın gereksinimleri daha gerçekleştirilemedi. Bizler bu gereksinimleri Lefkemize kazandırmak için uğraşacağız” ifadelerini kullandı.

“BÖLGEMİZİN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEĞİZ”

“Adil bir yaklaşım ile halkımızı konut sahibi yapacak projeleri hükümet ile hayata geçireceğiz” diyen Özgey, “Hakkı olan insanlarımıza bu şansı vererek, göçü durdurabiliriz” dedi. Lefke’de çok fazla boş alan olduğuna dikkat çeken Adil Özgey, “İnsanları ev sahibi ya da arsa sahibi yaparak göçün önüne geçeceğiz. Lefke’de artık atılım yapmamız gerekiyor. Bölge insanının kendi topraklarında kalmasını sağlayacak konut haricindeki projelerimiz ile bölgemizin kaderini değiştireceğiz” ifadelerini kullandı.

“AKTİF YAŞAM MERKEZİ PROJEMİZ İLE ÇAĞ ATLAYAĞIZ”

Adil Özgey, belli bir yaşa gelmiş insanların Lefke’ye gelip tatil yapmalarını sağlamak amacıyla İleri Aktif Yaşam Merkezi kurmayı hedeflediklerini de belirterek, “En büyük projelerimiz arasında tarihi yapıları bozmadan İleri Aktif Yaşam Merkezini kurabilmek var” dedi. Lefke’nin ekonomik olarak kalkınabilmesi için yeni projelere gereksinim olduğunu söyleyen Özgey, İleri Aktif Yaşam Merkezi’nin hem bölgenin dokusuna uygun olduğunu hem de ekonomik getirisi olacağını kaydetti. Özgey, “Belli bir yaşa gelmiş insanların Lefke’ye gelip tatil yapmalarını sağlamayı hedefliyoruz. Ülkemizin iklimi be bölgemizin dokusu o yaştaki insanların tercih sebebi olacaktır” diye konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu