GenelKıbrısManşet

Lefkoşa Kaymakamı Akkuş; “Görevden alındığımı Resmi Gazeteden öğrendim”

 

Lefkoşa Kaymakamlığı görevini sürdüren Bora Akkuş, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, görevden alındığını Resmi Gazete den öğrendiğini söyledi.

Görevden alınmasına ve yeni yapılan atamalar sonrası tepki gösteren Bora Akkuş, “Atanmanın ve görevden alınmanın bir edebi adabı vardır” dedi.

3 yıldan beridir Lefkoşa Kaymakamlığı görevini sürdüren Bora Akkuş, görevden alınmasının ardından kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Yasaların elverdiği ölçüde herkese yardım etmeye çalıştım. Ayırım yapmadım.” ifadelerini kullandı.

Bora Akkuş paylaşımında şunları kaydetti:

“Değerli Dostlarım ve Arkadaşlarım. Yaklaşık 3 yıldan fazladır yürütmüş olduğum Lefkoşa Kaymakamlığı görevimden alındığımı Resmi gazete yayınından öğrenmiş  bulunmaktayım.

Her zaman dürüstlükten yana oldum. Boğazımdan haram lokma geçmedi. Rüşvet almadım. Sahte diplomam olmadı. Her zaman devletin çıkarlarını ön planda tuttum. Kaymakamlık görevinin verdiği sorumlulukla işimi ve görevimi yapmaya çalıştım. Her zaman alnım açık başım dik yürüdüm.

Yasaların elverdiği ölçüde herkese yardım etmeye çalıştım. Ayırım yapmadım. Ancak şimdiki mevcut yapıdaki zihniyet  için bunların bir önemi yokmuş. Atanmanın ve görevden alınmanın bir edebi adabı vardır. Bu bir görevdir, verilir de alınır da ancak habersiz çağırılmadan görevden almak ne siyasete ne de bürokrasiye sığar. Bu açıdan çok üzgünüm.

Başta kaymakamlıktaki tüm zorluklara rağmen özverili çalışan 24 personelim olmak üzere, özelde arkadaşlarıma  dostlarıma, genelde kaymakamlıkta işi olan Lefkoşa halkına  benim dönemimde yapmış olduğumuz  hizmetten dolayı her zaman mutlu oldum.

Bu bağlamda tüm benimle çalışan arkadaşlarıma teşekkür ederim. Her zaman, doğrudan bilgiden, dürüstlükten, yasalardan ve devletin çıkarlarından yana oldum. Kamu görevimde de hayatımda da bunu kendime şiar edindim bundan sonrada edinmeye devam edeceğim.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu