KıbrısManşet

Lefkoşa Maratonu gelirleri ile kreş yapıldı

Her yıl geleneksel olarak organize edilen “Lefkoşa Maratonu” organizasyonunun geçtiğimiz yılki gelirleri ile Lefkoşa Türk Belediyesi bir binayı yeniledi ve kreş olarak faaliyete koydu

Lefkoşa Türk Belediyesi’nin yıllar önce ana bina ve vezne olarak kullandığı ev 1 yıllık tadilatın ardından kreş haline getirildi ve faaliyete başladı. Bu yıl pandemi nedeni ile organize edilemeyen Lefkoşa Maratonu’nun 2019’daki gelirleri ile yapılan yeni kreşi LTB Başkanı Harmancı halka teşekkür ederek sevenleri ile paylaştı.
LTB Başkanı Mehmet Harmancı yenilenen binanın kreş olarak faaliyete girdiğini yazdığı bir mesajla duyurdu. Harmancı’nın açıklaması şöyle: ”Herkese iyi pazarlar, bu yıl salgın dolayısı ile maalesef şehrin en önemli renklerinden olan Maratonumuzu koşamıyoruz.
Geçtiğimiz yıl rekor bir katılım ile koştuğumuz maratonu eğitim her çocuğun hakkı diyerek koşmuştuk. Sizlerin destekleri ile eski bir binamızı aslına uygun olarak yeniden yarattık ve Lefkoşa 1 yıllık zorlu bir tadilatın ardından yeni kreşine sonunda kavuştu.
Geçen pazartesi gününden itibaren çocuklarımız yeni merkezimizde kreş eğitimlerine başladılar. Bir kez daha bu şehir başardı, bir kez daha doğru hedef doğrultusunda birlikte olunabileceğini kanıtlandı.
Artık sosyal mahrumiyetle mücadele eden çocuklarımızın diğer yaşıtları kadar güzel ve donanımlı bir eğitim merkezleri var. Hepinize binlerce kez teşekkürler.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu