KıbrısManşetSpor

Lefkoşa Maratonu

Lefkoşa ve Girne tamam ama daha piyasada olmayan Mağusa, Güzelyurt veya Karpaz Kuzey Sahil Şeridi Maratonu tertiplense fena mı olur! İnşallah bir’gün biz de uluslar üstü bir maraton organize ederiz inatla, inançla ve de istikrarla rüyamızda!

Yıllar önceydi; Gençtik, Her gün 16 km filân koşardık. Koşu esnasında da talebemiz Fırat Karaboğa from Mardin ile sohbet ederdik; Nir gün mevzû maraton koşan atletlere gelmişti. “Be başgan, Lefkoşa’dan Girne’ye koşmaya n’dersin?” dedin. O da “Koşalım hocam; Her türlü hocam koşarız, temiziz” dedi ‘hıhıhı’ şeklindeki meşhur gülüşüyle. Neyse, pazartesi sabah gün ağarırken yollara düştük ve koşmaya başladık. E’ee, yine mevzû maraton koşanların çektiği ıstıraptı. Bir ara dünyaca ünlü maraton şölenlerine konu gelmişti. Mâlum, bir ülke herhangi bir şehrini tanıtmak istiyorsa derhal o şehirde uluslar üstü bir müsabakaya ev sahipliği yapmalıdır diye hem’fikir olmuştuk.

Olimpiyatlar, dünya şampiyonaları veya diğer geleneksel yarışlar bu tanıtım için biçilmiş kaftan. Haa, performans yanında olayın içerisine egzersiz severler de katılırsa tadından yenmez o şehir tanıtımının. Az maliyetle çok tanıtıma örnek mi? Boston Maratonu, Londra Maratonu veya New York Triatlonu. Düşünün ki 1897’den beri her yıl gerçekleştirilen Boston Maratonu’na totalde bu yıl 22 bin kişi katılmış. Bu da eder yaklaşık 10 bin aile. Alın size ekonomik katma değer. Diğer bir taraftan bu yıl New York Triatlonu’na katılım için resmi web sitesinde kayıt ilanı verilmiş ve toplam 19 dakikada tüm biletler satılmış.

Limasol, Chicago, Paris veya İstanbul Avrasya Maratonu için de aynı durum geçerli. Vakti zamanında Estonya’nın Talinn Maratonuna şahit olmuştuk Dr. Osman Emiroğlu’yla. Kıbrıs’a dönüş ve hemen Lefkoşa Maratonu’nu organize etmişti ekibiyle. Bu işlerde bolca sponsor şirket de yer alıyor.

Lefkoşa ve Girne tamam ama daha piyasada olmayan Mağusa, Güzelyurt veya Karpaz Kuzey Sahil Şeridi Maratonu tertiplense fena mı olur! İnşallah bir’gün biz de uluslar üstü bir maraton organize ederiz inatla, inançla ve de istikrarla rüyamızda!

Haa, unutmadan Fırat Başkan’la Lefkoşa’dan başlayıp Girne’de sonlanan koşumuz  keyifle 2 saat 10 dakika sürdü. Aha ölmedik, klavye başındayız çok şükür. Bir kez daha anladık ki; ‘Dayanıklılık; fiziksel değil, zihinsel bir faaliyetmiş’. 9 Ekim 2022’de rota yine Lefkoşa Maratonu’na inşâAllah ve de mâşâAllah geberik…

Diğer Haberler

Başa dön tuşu