KıbrısManşetSpor

Lefkoşa Sprint’te zafer Haskasap-Mulla’nın

Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu (KKTOK) 2023 sezonuna ralli sprint yarışıyla devam etti.

RALLİ SPRİNT HEYECANI YAŞANDI:
Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu (KKTOK) 2023 sezonuna ralli sprint yarışıyla devam etti. Basel Holding’in ana sponsorluğunda, Chagla Food & Drink’in yarış sponsorluğunda yapılan organizasyon sezonun ikinci Ralli Sprint’i olarak gerçekleşti. Yarış Hamitköy bölgesinde hazırlanan, yaklaşık 7.5 kilometrelik etapta yapıldı. Ekipler etabı biri deneme olmak üzere üçer kez geçti.

YARIŞI HASKASAP-MULLAN KAZANDI:
Yarışta zafere ulaşmayı başaran ekip, NEU Drift Racing Team ekibi, Enver Haskasap-Halil Mulla ikilisi oldu. Skoda Fabia R5 araçlarıyla yarışan ikili, 5 dakika 36.274 saniyelik dereceleri ile birinci oldular. İkinci hakkında lastik patlatarak derecesini geliştiremeyen fakat sadece 1,8 saniyelik farkla ikinci olan ekip, Ford Fiesta S2000 araçlarıyla, Goodyear Racing Team adına yarışan Çağkan Bozalanlar-Hasan Odun ikilisi oldu. Uzun bir aranın ardından Mitsubishi Lancer EVO 9 ile etaplara dönen eski şampiyon Ömer Yıldız, Kani Avkıran’ın Co-pilotluğunda üçüncü olan ekipti.

GENEL KLASMAN SINIF 3’ÜN DE PODYUMU OLDU:
Son yılların Sprint rekorunun kırıldığı yarışta 24 ekip start aldı. Genel klasmanda olduğu gibi sınıflarda da büyük çekişme yaşandı. Hasaksap-Mulla ikilisi genel klasmanda olduğu gibi Sınıf 2’de de zirvede yer aldı. Bozalanlar-Odun ikilisi sınıf 2 ikincisi olurken, Sınıf 3’de podyumu Kıbrıs Online Rally Team’den Mehmet Kamiloğlu-Ahmet Gürün ikilisi tamamladı.

DİĞER SINIFLARDA KAZANANLAR:
Genel klasman üçüncüsü olan Yıldız-Avkıran ikilisi Sınıf N’de zirvede yer aldı. Sınıf 1’de zirve Goodyear Racing Team’den Kerim Hacımevlüt-Rasim Çetinkaya ikilisinin oldu. Sınıf R’de Lambros Ionnides-Marios Panayitou ikilisi, Sınıf 3’te Karaduman Rally Team’den Osman Pozan-Ayhan Ertuğrul ikilisi, Sınıf T2’de Niyazi Bedel-Mehmet Boşnak ikilisi, Gençler klasmanında Hüseyin Yarkıner pilotlarda, Co-Pilotlarda Asaf Yiğittürk, Kadın Co-pilotlarda ise Hande Küfi birinci oldu. Osman Palabıyık Yarışın Kahramanı kupası ise, uzun bir aranın ardından etaplara dönen Derviş Dizliklioğlu’na takdim edildi. Yarış sonunda yapılan ödül töreninde dereceye girenlere kupalarını KKTOK Başkanı Tigin Kişmir ile Yönetim Kurulu üyeleri ve sponsor Chagla Food & Drink direktörleri ile ailesi takdim etti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu