BasketbolKıbrısManşetSpor

Levent ve Yakın Doğu gururlandırdı

Isparta’da gerçekleşen Türkiye Ortaokullararası Basketbol Finalleri’nde ülkemizi temsil eden Levent Kolej kız takımı Türkiye üçüncüsü, Yakın Doğu Koleji erkek takımı da Türkiye dördüncüsü oldu.

Isparta’da gerçekleşen Türkiye Ortaokullararası Basketbol Finalleri’nde ülkemizi temsil eden Levent Kolej kız takımı Türkiye üçüncüsü, Yakın Doğu Koleji erkek takımı da Türkiye dördüncüsü oldu.

 BASKETBOLDA LEVENT VE YAKIN DOĞU’NUN TÜRKİYE BAŞARISI:
Türkiye’nin Isparta ilinde düzenlenen Türkiye Okul Sporları Yıldız Kız – Erkek Basketbol Türkiye Birinciliği’nde ülkemizi temsil eden Yakın Doğu Koleji erkek takımı ile Levent Kolej kız takımı ülkemizi gururlandırdı. Levent Kolej kızlarda Türkiye üçüncülüğüne ulaşırken Yakın Doğu Koleji de Türkiye dördüncüsü oldu.

TÜRKİYE’DE EN İYİ 4 TAKIM ARASINA GİRDİLER:
Türkiye Yarı Finalleri aşamasının ardından 8 – 12 Haziran 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilen finallerde en iyi 8 kız – 8 erkek olmak üzere toplam 16 takım ve 192 sporcu mücadele etti.  Her iki temsilcimiz de gruplarında oynadıkları 3’er maçta 2 galibiyet ve 1 mağlubiyet yaşayarak grup ikincisi oldular ve adlarını Türkiye’nin en iyi 4 takımı arasına yazdırdılar. Temsilcilerimiz Türkiye finali bileti alabilmek için yarı finaldeki rakiplerine kaybetti ve üçüncülük maçlarına çıktılar.

LEVENT ÜÇÜNCÜ, YAKIN DOĞU DÖRDÜNCÜ OLDU:
Kızlarda Levent Kolej rakibi Mersin Bilimkent Koleji mağlup ederek Türkiye üçüncüsü oldu. Erkeklerde ise Yakın Doğu Koleji İzmir Özel Bahçeşehir Koleji Kuzey Kampüsü’ne kaybederek Türkiye dördüncülüğünü elde etti.

ÜLKEMİZİ BİRER KONTENJAN DAHA GETİRDİLER:
Bu sonuçların ardından her iki kategoride de temsilcilerimiz Türkiye’nin en iyi 4 takımı arasında yer almasından dolayı ülkemize gelecek yıl için ek kontenjan getirdi. Gelecek yıl bu dalda şampiyonların yanı sıra finalistler de Türkiye Yarı Finalleri’ne katılma hakkı elde edecek.

YURDA DÖNDÜLER COŞKUYLA KARŞILANDILAR:
Turnuvanın tamamlanmasının ardından dün öğle saatlerinde yurda dönenen kafilelerimizi Ercan Havaalanı’nda öğrenci velileri ve okul yetkilileri coşkuyla karşıladı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu