KıbrısManşetToplum

Liderlerlik eğitimi (RYLA) semineri düzenleniyor

Rotary Kulüpleri dostluk ve tanışıklıkla bir araya gelerek Mesleki Eğitime ve Gençlere verdiği öncelikle Karpaz Meslek Lisesinde Uygulamalı Mesleki Zenginlik ve Liderlik Eğitimi Düzenlenecek

 

Rotary Kulüpleri dostluk ve tanışıklıkla bir araya gelerek Mesleki Eğitime ve Gençlere verdiği öncelikle Karpaz Meslek Lisesinde Uygulamalı Mesleki Zenginlik ve Liderlik Eğitimi Düzenlenecek.

 

Rotary’nin başta eğitime ve gençlere verdiği önem ve öncelikleri doğrultusunda Uluslararası Rotary 2452. Bölgeden Girne Liman Rotary Kulübü ve ikiz kulüp anlaşması olan 2420. Bölge İstanbul Barbaros Metropolitan Rotary Kulübü ile birlikte 22 Eylül tarihinde Karpaz Meslek Lisesi’nde Rotay’nin gençlik projelerinden olan  Liderlerlik eğitimi (RYLA) semineri düzenliyor.

Ayrıca, ayni okulun Yiyecek İçecek Ön Büro ve Konaklama (Turizm) Bölümünde Mutfak Uygulamaları Dersi için İstanbul’un önde gelen pastanelerinden Manolya Pastanesi Şefleri ile birlikte yaş pasta yapımı uygulamalı 2 günlük özel bir eğitimi de planlandı.

Karpaz Meslek Lisesinde bu yıl 2. Kez gerçekleşecek RYLA Semineri bir günlük eğitim olarak Dr. Semra Baysan ve Dr. Yıldız Özalp liderliğinde lise son sınıftan 20 öğrenci katılımı ile yapılacak.

Okulda yaş pasta hazırlama eğitimi için de Manolya Pastaneleri sahibi Sn. Serdar Kantarcı bu projeye katkı sağlamak üzere kurumun pasta şefi ile birlikte Karpaz Meslek Lisesi’nde bu eğitimi sağlayacaklardır. Planlanan eğitimler, Girne Liman ve İstanbul Barbaros Metropolitan Rotary Kulüpleri mesleki eğitimi destekleme ortak projesi’nin parçası olarak M.E.B Mesleki Teknik Öğretim Dairesi ile yapılan protokol çerçevesinde gerçekleştirilecektir.

İki yıldır devam eden protokol çerçevesinde yürütülen öğrenci bursu, RYLA eğitimi ve bu yil ilk kez Turizm Bölümü Mutfak Uygulamalı Derslerine sağlanan katkılarının devamını 2023-24 Eğitim-Öğretim Yılının açılışında yapılması planlanarak keyifli  bir eğitim programıyla öğrencilere geleceğin liderleri ve başarılı bireyleri olma yolunda ilham, cesaret ve güç vererek ayni zamanda yeni öğretim yılına motivasyonla girmeleri hedeflendi.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu