KıbrısKültür SanatManşet

“En İyi Orkestra” ödülü Namık Kemal Lisesi’nin

Milli Eğitim Bakanlığı ile Telsim iş birliğinde düzenlenen Telsim Freezone 10. Liselerarası Müzik Yarışması muhteşem bir finalle sona erdi. En büyük ödül olan stüdyo kaydı ve klip ödülünü, “En İyi Orkestra” ödülüyle Namık Kemal Lisesi kazandı.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Telsim iş birliğinde düzenlenen Telsim Freezone 10. Liselerarası Müzik Yarışması muhteşem bir finalle sona erdi. Freezone yarışmasında, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Genel Ortaöğretim Dairesi Müdürü Cengiz Topel Uzun ve Telsim Genel Müdürü Sefer Tüz birer konuşma yaptı. En büyük ödül olan stüdyo kaydı ve klip ödülünü, “En İyi Orkestra” ödülüyle Namık Kemal Lisesi kazandı. Sunuculuğunu Eda Kandulu ve Yaşar Köroğlu’nun birlikte yaptığı 10. Liselerarası Müzik Yarışması’nda, müzisyen Erkan Erzurumlu, yorumcu ve besteci Fikri Karayel, KKTC CSO keman sanatçısı Miray Çakır, perküsyonist/Lefkoşa Belediye Orkestrası sanatçısı Oytun Küskü ve müzisyen Ziya Başkal juri koltuğunda yer aldı.

25 LİSEDEN 29 GRUP KATILDI

Lefkoşa Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşen yarışmaya, 25 liseden toplam 29 grup katıldı. BRT2’den canlı yayınlanan yarışmada juri değerlendirmesi sırasında sorumlu müzik öğretmenleri 2 farklı grup oluşturarak sahne aldı. Yıllardır en çok ses getiren yarışma olan Telsim Freezone Liselerarası Müzik Yarışması’nda bu yıl bir ilke daha imza atılarak KKTC’de ilk kez bir yarışmada 5G teknolojisi kullanıldı. Jüri, yarışmacıların online değerlendirmesini 5G teknolojisi üzerinden gerçekleştirdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu