DünyaManşet

Londra, evden işe gidiş geliş için “en kötü şehirler listesinde” altıncı sırada

Britanya başkenti toplu taşıma ve trafik sıkışıklığında dünyanın en kötü şehirlerinden biri

İstanbul, Rio ve Berlin ilk üçte yer alıyor

 

LONDRALILAR TRAFİKTE 75 SAAT KAYBETTİ… Londra, yeni bir araştırmaya göre İstanbul, Rio ve Berlin’den sonra toplu taşıma ile ulaşımdaki trafik sıkışıklığında dünyanın en kötü 6’ncı şehri seçildi. 53 şehirle ilgili yeni bir araştırmaya göre, Londra, evden işe gidiş geliş için dünyanın en kötü şehirleri listesinde altıncı sırada geldi. Veriler, Londralıların her birinin geçen yıl trafik sıkışıklığında 75 saat kaybettiğini, işe gidip gelmek için harcanan ortalama sürenin tek yön 47 dakika olduğunu gösteriyor.

 

ULAŞIM DÜNYANIN EN PAHALILARINDAN… Londra ayrıca, dünyanın en pahalı toplu taşıma ücretlerine sahip şehirlerarasında da yer alıyor. Londra’nın toplu taşıma araçlarında tek yön biletin ortalama maliyeti 3,50 sterlin olduğundan, fiyatlarda da diğer şehirler baz alındığında en pahalı olanı; bu da diğer düşük dereceli şehirlerin herhangi birine kıyasla daha yüksek. Şehirde toplu taşıma için ortalama bekleme süresi on dakika. Bu aslında özellikle Rio de Janeiro’nun 20 dakika bekleme süresine göre daha iyi sonuçlardan biri.

 

İSTANBUL’DAN SONRA GELİYOR… Metropolitan şehirlerin içinde Londra’yı geçerek ilk üç sıraya yerleşen şehirler ise İstanbul, Rio ve Berlin, İstanbul’daki yolcular yılda ortalama 142 saat trafikte kayıp yaklaşık altı tam güne eşdeğer. Öte yandan, Katar ülkesinin başkenti Doha, ortalama toplu taşıma bekleme süresinin üç dakika ve tek yön biletin maliyetinin ise sadece 48p olması ile dünyanın en iyi ulaşım ve toplu taşıma şehri olarak seçildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu