DünyaEkonomiGenelManşet

Londra’da 3,7 milyon sterlinlik ‘çirkin ev!’

Kuzey Londra’nın ‘en çirkin evi’ olarak tanıtılan evin fiyatı uçuyor

GÖRÜNÜŞÜ İLE FİYATI TEZAT

Londra’da bir ev satın almak kesinlikle kolay bir iş değil, o kadar ki binlerce kişi artık burada yaşamaya paraları yetmediği için şehri terk etti. Bu gerçekler yaşanırken, Kuzey Londra’nın “en şirkin evi” 3 milyon 750 bin sterlinlik “astronomik” fiyatıyla dikkatleri üzerine çekti. Sotheby’s Realty gayrimenkul şirketi tarafından satılan yarı müstakil bir mülk, dışarından kırmızı tuğlalı çirkin bir kutu olarak görülürken, ev hem içinin güzelliği hem de hâkim konumuyla niye bu kadar pahalıya satıldığını ortaya koyuyor.

KIRMIZI ÇİRKİN KUTU

Londra’da her şey var ama tüm güzelliğine rağmen şehrin daha çirkin bir yanı da var. West Hampstead’deki bu mülkün ‘çirkin bir kutu’ olarak tanımlanmasının altında yatan da bu. Nedenini anlamak kolay, düz kahverengi renkli bir dış cephe mülkün önünü kaplıyor ve onu takip eden kenar boyunca mütevazı tuğlalar var. En hafif tabirle en saçma evlerden biri. Ancak, 3,75 milyonluk bir evde dış tasarımın biraz daha süslü ve göze hoş gelmesi umanların hayal kırıklığı içine girince keyfe dönüşüyor.

AVANTAJLARIN TÜMÜ EVİN İÇİNDE

Emlak uzmanları, “Avantajların tümü bu mülkün içinde yatmaktadır” derken, Parsifal Yolu üzerinde yer alan evi şöyle tasvir ediyor: Yüksek tavanlar, gömme dolaplar, çoklu en-suite banyolar ve geniş bir açık alan, mülkün değerine katkıda bulunuyor. Toplamda beş yatak odası ve beş banyo ile ev, baştan sona çağdaş bir seviyeye (dışarı göz ardı edilerek) yenilendi ve aldığınız doğal ışık miktarı açıkça görülüyor. Sauna, spor salonu ve açık havada bir şeyler yemenizi sağlayan bir verandaya sahip.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu