KıbrısManşetSiyasetToplum

LTB Başkanı Harmancı “T” izinleriyle ilgili önerilerde bulundu

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, ülkede infial yaratan “T” izinleriyle ilgili açıklama yaptı.

Harmancı, T izinleri konusunda, “Olması gereken, ayrılacak olan bütçeye paralel elinde taşımacılık izni bulunan herkesin reform sürecinin parçası olarak, düzenli ve planlı bir ulaşım sistemimin kurulması çalışmalarına katılması” dedi.

Harmancı’nın açıklaması şöyle:

“Dağıtılan T izinlerini tek boyutlu incelememek gerek. Bir yandan eşe dosta ÜCRETSİZ kıyak var öte taraftan taşımacılık sorununun çözümünü de imkansızlaştıran hamleler bunlar.

Yıllar boyu güney de aynı kafa yapısı ile T izinlerini dağıttı ta ki reform yapılarak tüm Taşımacılık izinlerinin düzgün bir sistem içerisinde evirebilecek bir yapı oluşturulana kadar.

Hali hazırda toplu taşımacılık konusunda daha önce verilen izinlerin yarattığı kaos ortada iken, herkesin neredeyse üzerinde hem fikir olduğu bu işin çözümünün oluşturulacak bir kooperatif vasıtası ile herkesi sürecin paydaşı haline getirilmesi iken, izinlerin bu şekilde dağıtılması ve konunun “e bize gelince mi fena oldu” gibi bir düzeye inmesi inanın bana bu ülke için bir gram gayle taşınmadığını en net tezahürü.

Olması gereken, ayrılacak olan bütçeye paralel elinde taşımacılık izni bulunan herkesin reform sürecinin parçası olarak, düzenli ve planlı bir ulaşım sistemimin kurulması çalışmalarına katılması.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu