KıbrısManşet

LTB’den Asya bebeğe destek: Merkez Lefkoşa tüm etkinliklerde kullanılabilecek

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, SMA Tip-1 hastası Asya bebek için Instagram’da gerçekleştirilen canlı yayında konuk oldu.

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, SMA Tip-1 hastası Asya bebek için Instagram’da gerçekleştirilen canlı yayında konuk oldu.

Lütfiye Özipek ile Sami Hamidi’nin de yer aldığı canlı yayından elde edilen gelir SMA Tip-1 hastası Asya bebeğin tedavisinde kullanılacak.

LTB Başkanı Harmancı, Merkez Lefkoşa’nın Asya Bebek yararına gerçekleşecek tüm etkinliklerde kullanılabileceği ve tüm etkinliklerde LTB’nin lojistik anlamda katkı sağlayacağını vurguladı.

Başkan Harmancı, Lütfiye Özipek ile Sami Hamidi’nin girişimleri ile düzenlenmesi öngörülen etkinliğe LTB’nin iş birliği yapacağı ve katkı sağlayacağını belirtti.

LTB Belediye Meclis üyelerinin tümünün de Asya Bebek için katkıda bulunduğunu belirten Başkan Harmancı, bu konuda devlet, sivil toplum ve yurttaşların hızlı ve ortak bir şekilde hareket edilmesinin önemli olduğunu söyledi.

Başkan Harmancı, Asya Bebeğin tedavisinde büyük önem taşıyan ilacı alabilmesi için TC vatandaşlığına geçmesi gerektiğini ve bu konuda bakanlık tarafından hızlı girişimlerde bulunacağını belirterek, ilgili bakanın bu konuda olumlu yaklaşım sergileyeceğine inandığını söyledi.

Başkan Harmancı sözlerini şu şekilde tamamladı:

“Asya Bebek için elimizden gelenin fazlasını mutlaka yapacağız. Bu memleket, insanlarımız bu konulara duyarlıdır.

Bu süreçte minik Asya’mıza hep birlikte destek olacağız. El birliği ile Asya bebeğin en kısa zamanda gerekenlerin yapılması ve sağlıklı bir şekilde yaşamını sürdürmesini sağlayacağız, buna yürekten inanıyorum.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu