KıbrısManşet

LTB’nin YDÜ alacakları konusunda yargıda sona gelindi

Yakın Doğu Üniversitesi'nin (YDÜ), Lefkoşa Türk Belediyesi'ne (LTB) olan ve 2006 ile 2019 yıllarını kapsayan birikmiş su, kanalizasyon, çöp, aydınlatma ücretleri ile emlak vergilerinden oluşan 5 milyon TL konusunda yargıda son aşamaya gelindi.

Yakın Doğu Üniversitesi’nin (YDÜ), Lefkoşa Türk Belediyesi’ne (LTB) olan ve 2006 ile 2019 yıllarını kapsayan birikmiş su, kanalizasyon, çöp, aydınlatma ücretleri ile emlak vergilerinden oluşan 5 milyon TL konusunda yargıda son aşamaya gelindi.

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı’nın göreve ilk geldiği zamandan beridir 5 milyon TL’yi aşan borcun ödenmesi ile ilgili yaptığı ödeme planı toplantıları Yakın Doğu Üniversitesi sahibi Suat Günsel’in görevlendirdiği kişiler tarafından yürütülmüş ancak birkaç toplantı sonrasında herhangi bir çözüm üretilememişti.

LTB son çare olarak mahkemeye başvurmuş ve davayı kazanmıştı.

Mahkemede, YDÜ’nün borcunu ödemesi, ödememesi durumunda da haczedilmesi kararı alınmıştı.

Yakın Doğu Üniversitesi, borcunu ödemediği için alınan haciz kararı karşısında başvurduğu ara emri davasını da kaybetmiş; öte yandan davada, YDÜ’nün mahkemeden “bilgi sakladığına” da dikkat çekilmişti.

İSTİNAF PAZARTESİ DİNLENECEK VE DAVA SONUCA KALACAK

“Suyu bedavaya getiremeyen” ve davayı mahkemede kaybeden YDÜ, LTB’nin ara emri talebini istinafa götürmüştü.

Ara emri istinafı konusunda dava, Ocak ayında yargıcın Koronavirüs pozitif olması nedeniyle ertelenmişti.

Kıbrıs Postası’nın edindiği bilgiye göre istinaf pazartesi dinlenecek ve dava sonuca kalacak.

KAYNAK: KIBRIS POSTASI

Diğer Haberler

Başa dön tuşu