Güney KıbrısKıbrısManşet

EasyJet Kuzey Kıbrıs’tan PCR testi kabul etmiyor!

Güney Kıbrıs’ın aralarında bulunduğu pek çok turizm destinasyonuna düzenlediği charter seferleriyle bilinen EasyJet, Kuzey Kıbrıs’tan PCR testi kabul etmiyor.

Güney Kıbrıs’ın aralarında bulunduğu pek çok turizm destinasyonuna düzenlediği charter seferleriyle bilinen EasyJet, Kuzey Kıbrıs’tan PCR testi kabul etmiyor.

Birleşik Krallık’tan Güney Kıbrıs’ın aralarında bulunduğu pek çok turizm destinasyonuna düzenlediği nispeten daha ucuz charter seferleriyle bilinen EasyJet, Kuzey Kıbrıs’tan PCR testi kabul etmediğini yineledi.

Birleşik Krallık’ta yaşayan Kıbrıslı Türkler veya Kuzey Kıbrıs’a seyahat eden turistlerin dönüş yolunda KKTC makamlarından sağlayacakları PCR testi belgeleri, herhangi bir EasyJet uçağına binmeleri için yeterli olmuyor. Kuzey Kıbrıs’la bağlantısı olan EasyJet yolcuları sadece Güney Kıbrıs’tan sağladıkları PCR belgeleriyle uçabiliyor.

Ağustos ayında artık Kıbrıs’taki yaz tatillerinden dönmeye başlayan kişilerin kabul edilmeyen PCR test belgeleriyle sıkıntıya düşmemesi için dikkatli olmalarını isteyen EasyJet yetkilileri, Londra’da Türkçe ve İngilizce yayın yapan Londra Gazete’ye açıklamalarda bulundu.

EasyJet yetkilileri şirketin bu konudaki açıklamalarının web sitesinden dikkatle takip edilmesinin önemini vurgularken, şöyle konuştu:

“Tüm havayolları gibi EasyJet’in de faaliyet gösterdiğimiz tüm destinasyonlarda yerel makamların gereksinimlerine uyması gerekmektedir.

Bu, Baf ve Larnaka’dan seyahat için testlerin kabul edilebilir olduğu yerel makamlar tarafından belirlenenler gibi seyahat belgeleri gerekliliklerini içerir.

Müşterilerimizi uçuşlarından önce e-posta yoluyla ve ayrıca devlet web sitesi bağlantılarına ve en güncel seyahat bilgilerine erişebilecekleri Covid-19 yardım merkezimiz aracılığıyla easyJet.com’da mevcut yerel seyahat gereksinimlerini kontrol etmenin önemi konusunda uyarıyoruz.

Kuzey Kıbrıs’ta bulunan ve EasyJet ile Birleşik Krallık’a seyahat etmeyi planlayan herkesin Güney Kıbrıs’taki onaylı bir test merkezi tarafından PCR testi yaptırması gerektiği konusuna bir kez daha önemle vurgu yapıyoruz.”

EasyJet, Birleşik Krallık, PCR, test, Kuzey Kıbrıs, Güney Kıbrıs, turist, turizm, destinasyon, Londra Gazete, havayolu, Baf, Larnaka, charter,

Diğer Haberler

Başa dön tuşu