EkonomiKıbrısManşet

Lütfüoğlu: Biz de evimize ekmek götürmek istiyoruz

Kar – İş Üyesi Lütfi Lütfüoğlu taşımacılık sektörünü ve sektör çalışanlarının 11 aydır yaşadığı zorlukları GIYNIK Web TV’ye anlattı.

Kar – İş Üyesi Lütfi Lütfüoğlu taşımacılık sektörünü ve sektör çalışanlarının 11 aydır yaşadığı zorlukları GIYNIK Web TV’ye anlattı.

Devletin taşımacılık sektörünü görmezden geldiğini ve 11 ayın yalnızca 60 günü çalışabildiklerinin bunun dışında herhangi bir destek ödemesi alamadıklarını belirten Lütfi Lürfüoğlu ’11 aydır evimize ekmek götüremiyor, çocuğumuzun cebine harçlık koyamıyoruz, yakınlarımızın desteğiyle karnımızı doyuruyoruz’ dedi.

ÇOCUĞUMUZA HARÇLIK VEREMİYORUZ

Taşımacılık sektörü çalışanlarının 11 aydır çalışamadığını, borçlarını ödeyemediğini ve devletin desteğinden mahrum edildiğini aktaran Lütfüoğlu, “Başkalarından borç ya da destek alarak idare ediyoruz ama nereye kadar böyle gideceğiz bilemiyoruz. Devletin bizlere de katkı koyması gerekir. Biz evimize ekmek götüremiyoruz. Diğer yandan seyrüseferimiz, vergilerimiz 365 gün üzerinden devam ediyor. Bunları ödeyemesek de devlette borçlu olarak duruyor. 17 gün bir eylem yaptık meclisin önüne gittik bize belirli sözler verildi. Birinci paket, ikinci paket, üçüncü paket derken hiçbir şey göremedik. Toplu taşımacıya hiçbir şey yapılmadı” dedi.

ARAÇLARIMIZ BANKALARIN OLACAK

Bankalara borçlu olan arkadaşlarının araçlarını ipotek gösterdiğini ve yakın zamanda borçlarını ödeyemeyen arkadaşlarının ellerinden ekmek teknelerinin de alınacağını söyleyen Lütfüoğlu, “Bir yıl sonra arabalarımızın sahibi bankalar olacak.  Bir tek sağlımız yerinde kaldı ama bu psikoloji ile sağlık nereye kadar? Çocuğumuzun cebine harçlık koyamıyoruz.  Bundan daha büyük ne olabilir ki?” diye sordu.

TEKERLİĞİMİZİ DÖNDÜRECEK PARAMIZ YOK

Pandeminin başından beri destek beklediklerinin altını çizen Lütfüoğlu, ‘Sözler verildi, 11 aydır bekliyoruz’ dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü: “Eylem yapacak gücümüz bile yok. Bugün okul taşımacılığı başladığında mazotumuzu alacak para bulmak zorundayız.  Covid-19 süreci bitse bile taşımacılığın başlaması bizler için imkansız. Yatırım yapabilecek paramız yok. Tekerliğimiz döndürecek paramız yok. Devlet yetkililer artık kamu işletmecilerini görsün. Bizde evimize ekmek götürmek istiyoruz”

ZAM HABERLERİNE SEVİNEMEDİM BİLE

Asgari ücrete zam gelmesiyle sigorta harçlarının da yükseldiğine dikkat çeken Lütfoğlu, “Asgari ücrete zam geldi diye sevinemedim bile çünkü tek düşündüğüm sosyal sigorta harcım yükseldi. Ayda 130 lira daha ödemem lazım ama geçtim gelirimin sabit olmasını benim gelirim yok.  Devletin özel sektöre, taşımacılığa bir plan sunması lazım. Taşımacılık için devlet politikası gerekir. Ama biz hükümet politikalarıyla devam ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu