GenelKıbrısManşetTürkiye

Maaşlarınızı depremzedelere bağışlayınız

Pakistanlı ve Tayvanlı bakanların maaş bağışlarını gören vatandaşlar, KKTC’li siyasilere de mesaj yolladı:

Vatandaşlar, hükümet yetkililerinin halka örnek olabilecek büyüklükteki “şahsi bağışların” önemini vurguladı

“Siyasilerimizin, bürokratlarımızın ‘cömert’ bağışları, vatandaşların olanaklarını daha da zorlamasını sağlar”

PAKİSTAN VE TAYVAN ÖRNEK OLDU…

Pakistan’ın Başbakanı Şahbaz Şerif, Türkiye’ye maddi yardım sağlamak üzere bir bağış fonu kurduklarını açıkladı. “Cömert bir şekilde bağış yapma” çağrısında bulunan Şerif, Pakistan Federal Kabinesi’nin bir aylık maaşlarını, diğer hükümet çalışanlarının ise bir günlük maaşlarını fona bağışlayacağını duyurdu. Tayvan hükümeti de ilk aşamada Türkiye’ye 2 milyon dolar nakit yardımda bulunurken, Tayvan lideri Tsai Ing-wen de Tayvan hükümet yetkililerinin bir maaşlarını ‘afet yardımı’ için bağışlayacağını bildirdi. Türkiye’de de CHP ve İYİ Partili vekillerin birer maaşlarını bağışladıkları açıklandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu ise 1 yıllık maaşını depremzedelere bağışladığını açıkladı.

EN AZINDAN BİRER MAAŞINIZI…

Gazetemize ulaşan çok sayıda vatandaş ellerinden geldiğince depremzedelere yardımcı olmaya çaba harcadıklarını ancak, devlet büyüklerinin de halka örnek olabilecek “ŞAHSİ BAĞIŞLAR” yapmasını istediklerini söylediler. Vatandaşlar, “Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Bakanlarımız, milletvekillerimiz, çok yüksek maaşlar alan müsteşarlarımız, müdürlerimiz, müşavirlerimiz de ön plana çıksın, topluma örnek olsun. Pakistanlı ve Tayvanlı dostlarımız maaşlarını bağışlayacaklarını açıkladılar. Türkiye halkıyla sadece lafta değil, uygulamada da dayanışma içerisinde olduğumuzu gösterelim” dediler.

TOPLUMA ÖRNEK OLMANIN ÖNEMİ…

Kişilerin karınca kararınca yaptığı bağışların, iş dünyasının, kurumların ve halkın ödediği vergilerden yapılacak bağışların çığ olup büyümesini dilediklerini söyleyen vatandaşlar ayrıca, “Siyasilerin ve üst düzey yöneticilerin en azından birer maaşını bağışladığını gören vatandaşlar, bağış yapacakları miktarlar için olanaklarını sonuna kadar zorlayacaktır ancak, yetkililerin sadece lafta kaldığını görürlerse olanaklarını zorlamaktan vazgeçerler” açıklamasında bulundu. KKTC’de dün akşama kadar sadece Zorlu Töre bir maaşını bağışladığını açıklamıştı.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu