KıbrısManşetSağlıkSiyasetToplum

Madde kullanımında alarm zilleri çaldı

Tartışmasız ki bugün geldiğimiz noktada uyuşturucu hem sağlık alanında da hem yargıda ciddi sıkıntılar veriyor. Bunu herkesin samimiyetle önüne koyup düşünmesi gerekiyor. Zira artık ötelenecek bir tarafı kalmadı

Ülkemizde uyuşturucu kullanımının yaygın hale gelmesini çaresizce izlemek yerine toplumsal bir yıkıma neden olabileceği gerçeğini de önümüze  koyarak bununla yüzleşmemiz gerekiyor. Dolayısıyla evet burada devletin ciddi sorumluluğu var fakat yine de tüm sorumluluğu devletin üzerine yıkmak gerçekçi durmuyor. Zira burada hepimizin bireysel sorumlulukları da mevcuttur. Önceki hafta uzmanlar tarafından yayınlanan raporu önümüze koyarak düşünmeliyiz. Nitekim Dr. Özlem Gürkut: Uyuşturucudan ölüm %500 arttı derken,  Dr. Deniz: Ülkenin en büyük sorunu uyuşturucudur dedi.

Tartışmasız ki bugün geldiğimiz noktada uyuşturucu hem sağlık alanında da hem yargıda ciddi sıkıntılar veriyor. Bunu herkesin samimiyetle önüne koyup düşünmesi gerekiyor. Zira artık ötelenecek bir tarafı kalmadı. İlkokul çağına inen uyuşturucu kullanımının çok ciddi boyutta toplum sağlığı ve huzurunu tehdit ettiği gerçeğini görmemiz gerekiyor.

ülkemizde uyuşturucu madde kullanımındaki artış sağlık, polis ve adli alanlarda kırmızı alarm veriyor.

Uzmanlar bu konuya  dikkat çekerek  uyarıyorlar. Ve fakat öyle görünüyor ki yetkililer bu konuyu ağırdan almaya devam ediyorlar.  Oysa hiç vakit kaybetmeden süratle bu konuya planlı programlı bir şekilde müdahale edilmesi elzem hale gelmiştir. Bunun için devletin çok ivedi bir şekilde özel bir mücadele politikası geliştirilmesine ihtiyaç vardır. Bunun uzmanlar desteği ile mümkün olabilecek en erken zamanda hayata geçirilmesi çok büyük yaşamsal öneme haizdir. Yayınlanan bu rapor çok nettir.

Ve bu madde kullanımının  tehlike boyutlarını gözler önüne sermiştir. 2019’dan 2022 yılına değin yüzde 500 artış gösteren “madde kullanımı” bu şekilde umursamaz bir yaklaşım içinde devam edilirse, yani gereken önlemler hem politikada hem sahada alınmaz ve gelişine bırakılırsa bu bağımlılık gençliği tamamen ele geçirecek…Madde bağımlılığı konusunda ilk ve orta dereceli okullarda belli bir bilinçlendirme eğitiminin uzmanlar tarafından hayata geçirilmesi ile birlikte öğrencilere verilmesi ve aynı noktada bununla ilgili olarak, okul idareleri ve ailelerin de işbirliğine teşvik edilmesi çok büyük öneme haizdir.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu