ManşetPolisiye – AdliToplum

Mağusa Adli Şube ekipleri ikon hırsızını yakaladı

St. Barnabas Manastırı'ndan paha biçilmez değerde bir ikon çalan yabancı uyruklu şahıs, Mağusa Polis Müdürlüğü ekiplerini alarma geçirdi

St. Barnabas Manastırı’ndan paha biçilmez değerde bir ikon çalan yabancı uyruklu şahıs, Mağusa Polis Müdürlüğü ekiplerini alarma geçirdi. GIYNIK Gazetesi’nin güvenilir kaynaklardan elde ettiği bilgilere göre, iki gün önce yaşanan hırsızlık olayının ardından, Mağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube ekipleri, 2 gün boyunca evlerine dahi gitmeden ikon hırsızının izini sürdü.

Girne’de gerçekleştirilen operasyonla, ikonla birlikte ele geçirilen zanlının şu sıralarda Mağusa Polis Müdürlüğü’ne sevk edildiği öğrenilirken, zanlının evinde yapılan aramada bulunan tabloların ise tarihi eser niteliğinde olup olmadığının araştırılacağı gelen bilgiler arasında.

Polis Basın Subaylığı’nın konu ile ilgili resmi açıklaması:

“Hırsızlık ve Kanunsuz Eski Eser Tasarrufu
07.01.2023 tarihinde, Yeniboğaziçi’nde bulunan St Barnabas Kilisesi İkon ve Arkeoloji Müzesinde sergilenmekte olan bir adet ikon çalınmıştır.
Olayın polisin bilgisine gelmesi üzerine yürütülen soruşturmada meselede zanlı olarak görülen S.R. (E-52) Girne’de tespit edilerek tutuklanmıştır. Bahse konu şahsın ikametgahında polis tarafından yapılan aramada St Barnabas İkon Müzesinden çalınan ikonun yanı sıra, iki adet daha ikon tasarrufunda bulunarak emare olarak alınmıştır. Soruşturma devam etmektedir.”

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu