KıbrısManşetSağlık

Mağusa’da ‘Covid Pazarı’

COVID-19 tedbirleri kapsamında bir ev içerisinde dahi 10 kişiden fazla toplanmak yasakken, yüzlerce insanın pazara akın etmesi ciddi endişelere yol açtı

GIYNIK ÖZEL

Ülkede Covid-19 salgının en kritik noktaya geldiği bu günlerde, Mağusa’da Perşembe Pazarı açıldı. Lefkoşa ve Girne bölgesel olarak kapanırken, Mağusa’da hayat normal seyrinde devam ediyor. COVID-19 tedbirleri kapsamında bir ev içerisinde dahi 10 kişiden fazla toplanmak yasakken, yüzlerce insanın pazara akın etmesi ciddi endişelere yol açtı.

Ülkenin tamamen kapanması gündemde. Lefkoşa ve Girne bölgelerinin kapatılması nedeniyle bu bölgelerde pazar kurulmazken, Mağusa’da Perşembe Pazarı’nın açılması tepkilere neden oldu. Sosyal mesafe ve hijyen kurallarını uygulamanın çok zor olduğu Pazarın kurulması ciddi bir endişe yarattı. Hijyen ve mesafe kurallarının hiçe sayıldığı Perşembe Pazarı’nda yüzlerce insan alışverişini yapmaya devam ediyor.

Konuyla ilgili GIYNIK Gazetesi’nin sorularını yanıtlayan Gazimağusa Kaymakamı Kemal Sarper ise, “Pazarın açılması ilgili bizlere öneri geldi biz de uygun gördük” dedi.

Sağlık sisteminin alarm verdiği ve bulaşın ciddi şekilde yayıldığı bu günlerde, Mağusa’da pazarın açılması tepkilere neden olurken Kaymakam Sarper, “Önlemler artırıldı. Lefkoşa ve diğer ilçelerden üretici gelmedi sadece ilçenin üreticilerini kapsayacak şekilde kısıtlama yapıldı. Güvenlik önlemleri de artırıldı” açıklamasında bulundu.

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu