KıbrısManşetSiyaset

Makam garantili olunca tuzu kuru oluyor

“Aklınızı başınıza alın bizim anamız var ve sizi döver” Eğer buysa strateji, ki Tahsin Bey’in verdiği her beyanatta bu ve benzeri ifadelere rastlamak mümkün, o zaman bilinsin ki bu çok demode kalmış, soğuk harp dönemlerinden kalma bir anlayışın ürünüdür ve 21. yüzyılda böyle bir anlayışın ileri götürülemeyeceği aşikardır

Makam garantili Dışişleri Bakanımız Tahsin Ertuğruloğlu’nun kendi kişiliği ve ideolojik duruşuna  özel yaptığı açıklamaların birinde diyor ki; “İstediğiniz silahı alın, hiçbir şansınız yok. Unutmayın, Kıbrıs Türkü burada yalnız değildir. Kıbrıs Türkü çaresiz de değildir, sizin insafınıza terk edilmiş halk da değildir.” Sayın Tahsin Ertuğruloğlu’nun neden buna ihtiyaç duyduğunu ve böyle bir dil kullanmayı seçtiğini bilmiyorum.

Ve fakat bu son derece gereksiz.

Tahsin Bey belli ki, bu ifadeleri ile dosta güven, düşmana bir kez daha korku saldı.. Hatta Tahsin Bey’in bu ifadeleri ile yer yerinden oynadı.

Doğru mu?

Değil.

Hani derler ya, zurnanın filanca deliği diye.

İşte tamda öyle.

Tahsin Bey’in savunduğu anlayışta bu bir  dişe diş politikası olsa bile belli bir stratejiyi içinde barındırması gerekir.

En azından 21. yüzyılın getirdiği dünya düzeni içinde olması gereken budur.

Peki nedir Tahsin Bey’in ve haliyle KKTC Dışişleri Bakanlığı’nın stratejisi?

“Aklınızı başınıza alın bizim anamız var ve sizi döver” Eğer buysa strateji, ki Tahsin Bey’in verdiği her beyanatta bu ve benzeri ifadelere rastlamak mümkün, o zaman bilinsin ki bu çok demode kalmış, soğuk harp dönemlerinden kalma bir anlayışın ürünüdür ve 21. yüzyılda böyle bir anlayışın ileri götürülemeyeceği aşikardır..

İşte tam da bu nedenle sürdürülebilir olmayan bu politikaların günümüz dünyasında değer karşılığı yoktur.

Elbette burada bir yandan da Tahsin Bey’i anlamaya çalışıyorum. Oturduğu makam garantili koltukta bir kaç kelam mutlaka etmeli ve edecek de.. Söylediklerinin incir çekirdeğini doldurup doldurmadığının ise pek bir ehemmiyeti yok.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu