KıbrısManşet

Sucuoğlu: Maliye ve İçişleri kırmızı çizgimiz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu UBP Kurultayının ardından 2. Tura kalan Isim

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu UBP Kurultayının ardından 2. Tura kalan Isim.

Bakan Sucuoğlu 2.tura kalan diğer aday Hasan Taçoy’un kararını beklediğini söyledi ve vurguladı “Taçoy çekilmese de, plan, program, projelerimiz hazır, heyecanlıyız,  bekliyoruz”

Bakan Sucuoğlu bugün BRT’de yayınlanan canlı yayın programında, ülkede ciddi sıkıntılar olduğunu belirterek, hükümetin bir an önce kurulması ve icraatlara başlaması  gerektiğini söyledi.

Kurultay’dan sonra UBP Genel Başkanı olursa, hükümet kurma görevini alır almaz çok hızlı adım atıp hükümeti oluşturacağını vurgulayan Sucuoğlu, öncelikle turizme ağırlık verileceğini açıkladı.

Sucuoğlu “Hükümet bir an önce kurulmalı, 1976’dan bu yana yaşadığımız en kötü süreçteyiz, ekonomik sıkıntılar ve pandemi, önümüzdeki günlerin de zor geçeceğinin habercisi. Ateşten gömlek giydik, hazırız. Ülkemizin geleceği için gereken tüm adımları atacağız “ dedi.

Görev verilirse Hükümet kurma çalışmalarına HP’den başlayacağını olmazsa da CTP’yle görüşeceklerini belirten Sucuoğlu “ İçişleri ve Maliye Bakanlığı kesinlikle UBP’de olacak şekilde hükümeti oluşturacağız” dedi.

Sucuoğlu, kafasında bir kabine oluşturduğunu ancak bunu şimdi açıklamasının uygun olmadığını vurguladı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu