EkonomiGenelKıbrısManşet

Maliye’nin elektrik borcu 180 milyon TL

Devletten alacağı 180 Milyon TL’ye tahsil edemediği için satın aldığı fuel oil yakıtın bedelini ödeyemeyen KIB-TEK, Maliye Bakanlığı’nın elektrik enerjisini kesti

Devletten alacağı 180 Milyon TL’ye tahsil edemediği için satın aldığı fuel oil yakıtın bedelini ödeyemeyen KIB-TEK, Maliye Bakanlığı’nın elektrik enerjisini kesti

YAKIT GELDİ AMA PARASI ÖDENEMEDİ… Devletten yüklü meblağda alacaklı olmasına rağmen, alacağını tahsil edemeyen Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu, zor günlerden geçiyor. Teknecik Elektrik Santrali’ne yakıt temin eden Fuel Oil yüklü tanker Elektrik Santrali açıklarına demirlerken, yakıt temin eden şirkete gerekli ödeme yapılamadığı için yakıt Teknecik Santrali’nin depolarına aktarılamıyor. Maliye Bakanlığı’ndan alacakların tahsilatı için olumlu yanıt alamayan Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu, Maliye Bakanlığı’nın elektrik enerjisini dün öğle saatlerinde kesti.

TÜM DEVLET DAİRE VE KURUMLARININ ELEKTRİĞİ KESİLECEK… KIB-TEK’in ayakta kalması için verilen mücadelenin dozu bugünden itibaren yükseltiliyor. Devletin kuruma olan 180 Milyon TL’lik yüklü borcu ödenmediği için bugün itibariyle tüm devlet daireleri başta olmak üzere, KIB-TEK’e borcu olan kurum ve kuruluşların elektrik enerjisi kesilecek.

SENDİKA EYLEM HAZIRLIĞINDA… Öte yandan, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nu ayakta tutmak için yoğun şekilde mücadele eden Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-SEN)’in KIB-TEK’in içinde bulunduğu zor duruma duyarsız kalan hükümete karşı eylem hazırlığı içerisinde olduğu da öğrenildi. 6 Aralık Pazartesi günü EL-SEN yönetiminin toplantı gerçekleştirerek, grev dâhil her türlü eylem hakkını değerlendireceği öğrenildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu