KıbrısManşet

Manavoğlu: “Ortada itiraflar var, her zaman ele geçebilecek bir fırsat değil”

Halkın Partisi, Sedat Peker'in açıklamaları sonrası Polis Genel Müdürlüğü'ne ihbar dilekçesi verdi. Verilen dilekçede Türkiye ile KKTC arasındaki adli iş birliği anlaşması da hatırlatıldı.

Halkın Partisi Genel Sekreteri Gülşah Sanver Manavoğlu, gündemdeki Kutlu Adalı cinayeti itirafı konusunda açıklamalarda bulundu.

Halkın Partisi’nin konu ile ilgili bir ihbar dilekçesi hazırlayıp Polis Genel Müdürlüğü’ne sunduğunu aktaran Manavoğlu, yıllar sonra gelen bu itiraf niteliğindeki açıklamaların Kutlu Adalı cinayetindeki cevapsız soruların cevaplanmasında bir şans olduğunu belirtti.  Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katıldığı programdaki açıklamalarında da konunun üzerine gidileceği açıkladığını da dile getiren Manavoğlu,  olayla ilgili gereken iradenin gösterilmesi konusunda daha cesur olunması gerektiğini düşündüğünün altını çizdi.

Manavoğlu’nun konu ile ilgili açıklamaları şu şekilde:

“Türkiye Cumhuriyeti de bu olayı yeni öğrendi aslında üzerinden de çok uzun zaman geçti. Türkiye’nin 90’lardan itibaren gelen bir durum var. Bunu Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun açıklamalarından da anladık. Özellikle Kutlu Adalı ile söylediği bazı cümleler çok anlamlıydı. Bu cinayet ile alakalı verilmiş isimler olduğunu ve bu isimlerle ilgili tahkikat başlaması gerektiğini belirtti. Tabi ne kadar gerçekleştirecek onu göreceğiz. Burada bu işi sürdürecek olan ilgili makam polis teşkilatı ve savcılıktır. Biz Halkın Partisi olarak gerekli ihbar dilekçesini hazırladık ve girişimlere başladık. Bu vermiş olduğumuz ihbar yazıda aynı zamanda Türkiye ile aramızdaki adli iş birliği anlaşmasını hatırlatarak içerisindeki hangi maddeler noktasında da ileriye götürülebileceğini ve bu konuda Türkiye’den de yapılması gereken tahkikatların istenebileceğini gösterdik. Özellikle Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun açıklamalarından sonra iradenin gösterilmesi konusunda cesur olunması gerektiğini düşünüyorum. Siyasi olarak da gerek Cumhurbaşkanı’nın ve Başbakan’ın bu konuda talepkâr olmasını düşünüyoruz. Sonuçta faili meçhul bir cinayet var ve bazıları itiraflarda bulunuyor. Her zaman elinize geçecek bir fırsat değil bu.”

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu