KıbrısManşet

Manyera, vatandaşlar için yılsonuna kadar değerlendirilebilecek ve öne çıkacak önemli finansal ürünleri özetledi

Near East Bank Özel Bankacılık Grup Müdürü Esra Manyera, yatırım ve finansman stratejisi konusunda önemli bilgiler aktardı.

Near East Bank Özel Bankacılık Grup Müdürü Esra Manyera, yatırım ve finansman stratejisi konusunda önemli bilgiler aktardı

 

RİSKİ DAĞITARAK YATIRIM YAPINIZ

 

Manyera, vatandaşlar için yılsonuna kadar değerlendirilebilecek ve öne çıkacak önemli finansal ürünleri özetledi

 

YATIRIM STRATEJİSİ ŞART… Near East Bank Özel Bankacılık Grup Müdürü Esra Manyera, yılsonuna kadar nakit paranın nasıl değerlendirilebileceği konusunda önemli bilgiler aktardı. Manyera gerek KKTC gerek Türkiye gerekse küresel ekonomideki son durumu özetledikten sonra, bu görüntüde yatırım stratejilerinin nasıl olması gerektiğini anlattı. Manyera, riski dağıtarak yatırım yapılmasının önemine işaret ettiği açıklamasında, farklı yatırım modellerinden söz etti. 2022 yılının sonuna kadar yatırım ve finansman stratejilerinde mevcut durumların ve gelecek tahminlerinin dikkate alınarak, yatırım yapılacak ürünlerde çeşitlendirme yapılarak, riski dağıtarak yatırım yapılmasında fayda olacağının altını çizdi.

 

RİSKİ DAĞITMAK ÇOK ÖNEMLİ… Esra Manyera yılsonuna kadar değerlendirilebilecek ve öne çıkacak önemli finansal ürünleri şöyle aktardı:

 

* 2022 yılı için Türkiye’de Kur Korumalı Mevduat TL enstrümanları arasında aktif kullanılan bir finansal ürün olarak görülürken, KKTC’de ise TL cinsinden şirket bonoları TL mevduata alternatif olabilecek ürünler olarak ön plana çıkmaktadır. Ancak yine de TL yatırım araçları son dönemde reel getirinin negatife dönmesiyle birlikte sınırlı bir getiri imkânı sunabilmektedir.

 

* Döviz yatırım veya döviz bazında fiyatlanan Eurobond’lar, döviz cinsinden getiri sunan Şirket Finansman Bonoları yatırımcılar açısından şu anda tercih edilen yatırım araçları olarak ön plana çıkmaktadır. Özellikle dolardaki kuvvetlenmeye bağlı hareketler son dönemde dikkat çekmekte ve pozisyonların bu yönde alınmasına yol açmaktadır.

 

* Altın ve gümüşteki satış baskısı azaldığı noktada, uzun vadeli yatırım aracı olarak düşünülebilecek kıymetli metallerden güvenli liman olarak görülen altın ve gümüşe de portföy çeşitlendirmek adına belli seviyelerden girişler yapılması için seviye takip edilmesinde fayda var.

 

* Piyasaların hareketli olduğu dönemlerde özellikle farklı para birimleri arasında anlık geçişi mümkün kılan esnek vadeli hesaplara yatırım yapmak da mantıklı bir karar olarak görünmektedir. Para birimleri arasındaki oynaklığın yüksek olduğu bu günlerde esneklik sağlayan bu tarz finansal ürünler bir avantaj olarak karşımıza çıkmaktadır.

 

* Bankamızda mevcut bir ürünümüz olan Değişken Hesap adlı ürünümüz bu esnekliği müşterilerimize sunmakta, piyasanın hareketli olduğu bu dönemde vade günü beklemeksizin para birimleri arasında geçiş imkânı sağlamaktadır.

 

* Son derece hareketli bir yılın son çeyreğinde girdiğimiz bu günlerde global gelişmeleri takip ederek temkinli bir şekilde ve portföy çeşitlendirerek yatırım kararı almakta fayda olacaktır.

 

* Near East Bank, müşterilerin ihtiyaçları doğrultusunda ürünleri zenginleştirerek; Altın ve Gümüş İşlemleri, Forward İşlemleri, Prestij Hesap ve Değişken Hesap (Switch Account) ürünleri gibi yatırım amaçlı ürünlerin yanı sıra, avantajlı faiz oranlarıyla uzun vadeli yatırım imkânı sunan Eurobond gibi ürünleri ile de müşterilerin ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu