GenelKıbrısManşetTürkiye

Maraş konusu yine ısınıyor

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan bu kez Maraş için uluslararası bir toplantı önereceklerini açıkladı

Kapalı Maraş konusundaki gelişmeler tartışılırken, iştahı kabaran inşaat ve emlak sektörü gelişmeleri izliyor

%3.5 DAHA AÇACAĞIZ DEMİŞ, ORTALIK KARIŞMIŞTI… Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Maraş konusunu yeniden gündeme taşıdı. Katıldığı bir TC programında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan bu kez de Maraş için uluslararası bir toplantı önereceklerini açıkladı. KKTC ziyareti sırasında Kapalı Maraş’ın %3,5’lik kısmının daha açılacağını (hatta iskâna açılacağını) açıklarken, başta BM, İngiltere, ABD ve Rusya olmak üzere birçok devletin tepkisini çekmişti. BM Güvenlik Konseyi de Türkiye aleyhine karar üretmişti. Ancak, gelişmeler Türkiye ve KKTC yönetimlerinin uluslararası camianın tepkilerini dikkate almadığını gösteriyor.

ULUSLARARASI HUKUKA GÖRE ADIM ATARIZ… Uluslararası tepkilerin sürdüğü bu günlerde yeniden Kapalı Maraş açılımı konusunda görüş belirten “Uluslararası hukuk neyi gerektiriyorsa ona göre adım atarız. Çekincemiz yoktur” dedi. Ağırlıklı olarak Maraş olmak üzere Kıbrıs ile ilgili sonbahar aylarında uluslararası toplantı düşündüklerini açıklayan Erdoğan, “Bunu da bir üniversitemiz vasıtası ile yapacağız. Uluslararası toplantıyla beraber, işin performansını arttıracağız. Toplantının konusu ağırlıklı olarak Maraş olacak” diye konuştu, Erdoğan aynı programda Kıbrıs sorununa değinirken, Kıbrıs Türk tarafının Cenevre’de sunduğu iki eşit egemen devlet temelinde çözümden taviz verilmeyeceğini de savundu.

İNŞAAT VE EMLAK DÜNYASININ İŞTAHINI KABARTIYOR… Uzunluğu 6,5 kilometreyi bulan bir sahil şeridine sahip Maraş’ta 1974 yılında; 60’ı apart, 105 otel, 3 bin 500 irili ufaklı işyeri, 21 banka şubesi, 99 eğlence mekânı, 25 müze, 24 sinema ve tiyatro salonu, 4 bin 470 ev, 130 resmi daire, 9 kilise, bir mezarlık, 8 okul ve bütün bunlara ek olarak da 380 inşaatı tamamlanmamış bina bulunuyordu. 1960’lardan 1974’e dek Maraş (Varosha) Akdeniz’in en popüler tatil bölgelerinden biri olan Maraş, bu varlıklarıyla inşaat ve emlak dünyasının iştahını kabartıyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu