GenelManşetSpor

Marka

2007’de bir röportajda Beckham: “Okulda öğretmenler ne zaman ‘Büyüyünce ne olmak istiyorsun?’ diye sorsalar ben ‘Futbolcu olmak istiyorum’ derdim. Ve onlar, ‘Hayır, gerçek iş olarak hangi mesleği yapmak istiyorsun? derlerdi. Ama yapmak istediğim yegâne şey buydu” diye açılama yapmıştı

Tahsilden adaya yeni gelmiştik; Denizkızı Hotel’in denizi içinde sağlam bir gün’batımı yaşıyorduk tatil tadında. Esâsen o gün tanıştık:  David Robert Joseph Beckham; 1998 Dünya Kupası’nda Arjantinli rakibi Simeone’ye yaptığı faul sonrası oyundan ihraç edilmesiyle yaşanan mağlubiyet sonrası İngiliz spor medyasının günah keçisi ilan ettiği bir futbol yıldızıydı. İşte, o yıl markalaşma süreci başladı. Holiganlar ha bire onu performansıyla eleştirirken, birçok kadın da ayakta alkışladı. Niye mi? Tabiî ki güçlü estetik bir bedeni, saçı, sakalı, antrenmanlarda giydiği jartiyeri, gece hayatı, kıyafeti ve söylemleriyle uluslararası dergiler kapak oldu. Üstüne üslük Spice Girls adlı müzik grubunun “Posh” lâkablı üyesi Victoria ile yaptığı evlilik sonrası bu marka tavan yaptı. Genç çiftlerin evlilik seremonisi veya çocuklarının fotoğrafları için bile medya patronları milyon Euro’luk ihale takipleri gerçekleştirildi. İşte bu haftaki konuğumuz bir futbol yıldızı.

Neyse, David Beckham Muhterem 2 Mayıs 1975 tarihinde İngiltere’de doğdu. Babası su tesisatçısı Ted Beckham ve annesi kuaför Sandra Beckham, Manchester United Kulübü’nün fanatiğiydiler.  Hafta sonları küçük David’i yanlarına alarak Old Trafford’a Manchester United maçlarını seyretmeye giderlerdi. David Beckham daha 8 yaşındayken, Ridgeway Park’da  futbol oynamaya başladı ve Chase Lane İlkokulu ve Chingford Vakfı Okulu katıldı. 2007’de bir röportajda Beckham: “Okulda öğretmenler ne zaman ‘Büyüyünce ne olmak istiyorsun?’ diye sorsalar ben ‘Futbolcu olmak istiyorum’ derdim. Ve onlar, ‘Hayır, gerçek iş olarak hangi mesleği yapmak istiyorsun? derlerdi. Ama yapmak istediğim yegâne şey buydu” diye açılama yapmıştı.

Beckham Mayıs 1992’de Crystal Palace’a karşı FA Gençlik Kupası’nı Manchester United takımıyla kazanmış. O yıl Brighton Hove Albion FC karşısında ilk kez Manchester United formasıyla maçına çıktı ve sözleşme imzaladı. Beckham, 1994-1995 sezonunda Preston North End takımına kiralık olarak gitti. Başta korner vuruşu olmak üzere attığı beş farklı açılı vuruşuyla elde ettiği goller izleyenleri etkiledi. Oradan döndükten sonra 1995’te tekrar Manchester United’e döndü. Manchester United Genel Menajeri Alex Ferguson, yetenekli gördüğü genç oyuncularla uzun vadeli bir sözleşme imzaladı. 1996-97 sezonunda Premier Lig şampiyonluğunda önemli rol oynadı ve takım arkadaşları ve meslektaşlarıyla İngiltere Yılın Genç Futbolcusu Ödülü’nün sahibi oldu.

2003 yılında 35 milyon Euro karşılığında Real madrid’e transfer oldu. Sonrasında da David Beckham 1 Temmuz 2007 itibaren Major League Soccer’a katılım göstermekte olan Los Angeles Galaxy’e transfer oldu ve ordan da emekli oldu efsane. Eşi Victoria Beckham’dan olma Brooklyn, Romeo ve Cruz isimlerinde 3 oğlu vardır. ‘Markalardan öte bir marka’nın hayat hikâyesi de özetle böyle.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu