GenelKıbrısManşetSiyaset

“Master Plan üzerinde çalışıyoruz”

Çatalköy- Esentepe Belediyesi Başkanı Ceyhun Kırok, yapılan ve yapılması planlanan projeler hakkında konuştu, bölgelilere müjdeler verdi:

Çatalköy- Esentepe Belediyesi Başkanı Ceyhun Kırok, yapılan ve yapılması planlanan projeler hakkında konuştu, bölgelilere müjdeler verdi:

DIŞARIDAN GÖÇ ALAN BİR BÖLGE

Çatalköy-Esentepe Belediyesi Başkanı Ceyhun Kırok, her iki yerleşim biriminin de dışarıdan göç aldığını ve bölgenin yapısal gelişiminin gün geçtikçe arttığını belirterek,  bölgede trafik ve alt yapı sorunlarının da artış gösterdiğine  dikkat çekti. Çatalköy Esentepe Belediyesi’nin iki belediyenin birleşmesiyle oluşarak hizmet verdiğini ve diğer büyük şehirlere bakıldığında daha geniş bir alana hizmet götürdüğünü ifade eden Başkan Ceyhun Kırok, kentleşen, modern hayatın ve her türlü imkanın var olduğu bir belediye anlayışıyla hareket ettiklerini söyledi.

PLANLARLA ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

Başkan Kırok bölgede bulunan tarihsel yapılar konusunda belediyenin çalışmalarının devam ettiğini kaydederek, tarihi mekanların işletme şeklinin yeniden düzenlenmesi gerektiğini belirtti. Kırok belediye olarak Master Planı üzerinde çalıştıklarını belirterek, bu planla birlikte yaşanan sorunlara çözüm bulunabileceğini kaydetti. Kırok, “Master Planı üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. Bu planla birlikte önümüzdeki on yılı planlıyoruz. Planımızda gezilip görülecek noktalardan alt yapı çalışmalarına, yeni otellerimizin konuşlanmasına varana kadar her şeyi planlamaya çalışıyoruz. Avrupa Birliği projeleri ile ilgili Brüksel’e bir ziyaret gerçekleştirdim. Bu konuyu ciddi şekilde masaya yatırdık. Önümüzdeki on yıl için bölgemizi nasıl kalkındırabiliriz diye çalışıyoruz. Bu çalışmamızda tarihi yerlerin de çok büyük bir yeri vardır.” dedi.

AİLELER İÇİN PLAJLAR OLUŞTURULDU

Alagadi köyünün alt kısmında atıl durumda bulunan koyu düzenleyerek festival alanı olarak tasarladıklarını hatırlatan Kırok, “Çatalköy Bölgesi’ne bir plaj girişimimiz vardır.  Bölgede ulaşımı zor çok küçük bir koy kalmıştı. Oraya bir çalışma yaparak yolunu açtık. Ailelerimizin denize gidebileceği bir plaj oluşturduk. Hedefimiz plaja 100 araçlı bir park yeri de yapmaktır.” diyerek belediyenin sahil bölgelerinde sürdürmüş olduğu çalışmaları da anlattı.

“DAHA BÜYÜK PROJELERİ HAYATA GEÇİRECEĞIZ”

Ceyhun Kırok, Çatalköy bölgesinde inşaatı bitmek üzere olan yeni okul projesi hakkında bilgi vererek, yeni binanın Eylül ayında açılacağını söyledi. Belediyenin mali durumunun da büyük ölçüde iyileştiğini belirten Kırok, bu yılın bitimi ile birlikte tüm borçların kapatılacağını ve önümüzdeki iki yıl içerisinde de daha büyük projelerin hayata geçeceğini müjdeledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu