EğitimKıbrısManşetToplum

Maviş: Tüm okulların gecikmiş ihale aşamasının tamamlanmasını takip ediyoruz

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Burak Maviş, Mustafa Kemal İlkokulu (eski adıyla Akova-Yıldırım İlkokulu) ve Mehmetçik İlkokulu’nda güçlendirme çalışmalarında sona doğru gelindiğini açıkladı.

Maviş açıklamalarında eğitim yılı başladıktan sonra Çayırova İlkokulu, Şht. Yalçın İlkokulu ve son olarak Necati Taşkın İlkokulu’nda da kullanım dışı binalar tespit edildiğini, öğretmen ve öğrencilerin güvenliğinin her şeyden önce geldiğini ifade ederek çalışmaların devam ettiğini açıkladı.

Maviş, kullanılan malzeme ve uygulanan teknik açısından iyi bir örnek oluşturması bizler için önemli diyerek, çalışmaların ülkenin yetiştirdiği başarılı mimar, mühendis ve alanında uzman kişiler tarafından yapıldığını belirtti.

Maviş’in açıklaması şu şekilde:

“Ülkemizin yetiştirdiği mimar, mühendis ve alanında uzman olanlar teknik kontrolünde yürütülen yapım işlerinde bir eksiklik görürlerse sıradaki binalar için sağlıklı yeni modeller tasarlayabileceklerdir” dedi.

Maviş ayrıca, yakın zamanda eğitim yılı başladıktan sonra Çayırova İlkokulu, Şht. Yalçın İlkokulu ve son olarak Necati Taşkın İlkokulu’nda da kullanım dışı binalar tespit edildiğini açıklayarak, bu kısa süreçte çocukların, öğretmenlerin güvenliğinin eleştirme haklarından önce geldiğini belirtti.

“GECİKMİŞ İHALE AŞAMALARININ TAMAMLANMASINI TAKİP EDECEĞİZ”
Maviş: “162 okuldan 124’ünün depreme performans analizlerine veri sağlayacak mevcut yapı malzemelerinin testi İMO yapı malzemeleri ve zemin mekaniği Laboratuvarı tarafından yapıldı. Geniş anlamıyla 124 okulun 405 binasının her birine onlarca laboratuvar testi yapıldı. Tüm okulların gecikmiş ihale aşamasının tamamlanmasını takip ediyoruz. ”

Maviş son olarak, “Sesimizi yükseltmeye, tüm okulların güvenli binalara kavuşması için mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu