KıbrısManşet

Meclis Başkan Yardımcısı, milletvekilleri ve hatta katip dahi muhalefetten

3 saattir devam eden Meclis Genel Kurulu'nda Meclis Başkan Yardımcısı, milletvekilleri ve hatta katip dahi muhalefetten. Bu durumdan rahatsız olan muhalefet vekilleri, hükümetten bir bakan ve bir milletvekili gelene kadar konuşmalarını durdurdu.

Devam eden Meclis Genel Kurulu’ndaki oturumda muhalefet hükümetin meclis salonunda olmamasını eleştirdi. Meclis’te nisap sağlamayan hükümeti eleştiren Özdenefe, Meclis Başkan Yardımcısının,katibin ve milletvekillerinin muhalefetten olduğunu ve salonda hükümet adına kimsenin bulunmadığı ifade etti. “Hükümetten bir milletvekili ve bir bakan gelmediği takdirde muhalefet olarak gereğini yapacağız sözlerine” yer veren Özdenefe, “Bugün burada yaşananlar gerçekten hepimizin hayal gücünü de zorluyor. Şuan bu durumdalar ve pazartesi Meclis’i açacaklarını iddia ediyorlar” dedi.

Meclis Başkan Yardımcısı Armağan Candan, hükümete uyarıda bulunarak çağrı yaptığını ve söz sırası olan Cumhuriyetçi Türk Partisi Lefkoşa Milletvekili Sayın Sıla Usar İncirli’yi kürsüye çağırdı ancak İncirli, hükümet adına kimsenin Meclis’te olmadığını ve konuşma yapmanın anlam ifade etmediğini belirtti ve konuşmasını vekiller salona gelince gerçekleştirdi.

Enerji ve Ekonomi Bakanı Erhan Arıklı’yı kürsüden eleştiren Cumhuriyetçi Türk Partisi Girne Milletvekili Sayın Fazilet Özdenefe, Arıklı’nın ifadeleri kabul edilebilecek nitelikte olmadığını ve hükümetin devam etmesinin de toplum adına kabul edilebilecek nitelikte olmadığının altını çizdi.

KATİP BİLE MUHALEFETTEN

Özdenefe, “Guguk kuşu iktidarda bir tane bakan milletvekili salonda yok . Birbirlerine sözlerini kürsüden söyleyip ayrıldılar. Şiddetle kınıyorum. Yazıklar olsun. Ülkenin geldiği bu noktayı bu meclisin getirildiği noktayı şiddetle kınıyorum. Bu salona derhal eğer bir bakan gelmezse muhalefet olarak bunun gereğini yapacağız. Böyle rezillik kepazelik olamaz. Katip bile muhalefetten, katipleri bile yok. BRT canlı yayında salonu göstermiyor, BRT ekranları lütfen salonu göstersin. Başkan Yardımcısı, katip, ilgili vekiller muhalefetten tek bir vekil ya da bakan yok” ifadeleri ile hükümetin salonda olmayışını kınadı ve BRT’nin canlı yayında salonları göstermemesini eleştirdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu