KıbrısManşetSiyasetToplum

Meclis Başkanı Töre, Adıyaman’da İsias Otel enkazı bölgesini ziyaret etti

Adıyaman’da temasların devam eden Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Şampiyon Melekler Takımı’nın da hayatını kaybettiği Isias Otel enkazı bölgesini ziyaret etti. Töre burada enkaza karanfiller bıraktı.

Ziyarette din görevlisi tarafından Şampiyon Meleklerin ruhuna Kuran-ı Kerim okundu ve dualar edildi.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, burada yaptığı açıklamada civarda yıkılmayan binaların olduğunu belirterek, “bu da bize gösteriyor ki Isias Otel’in yapımında ciddi hatalar ve yapı bozuklukları vardır. Adıyaman’ın genelinde ve burada daha sağlam binalar yapılmış olsaydı Isias Otel de yıkılmazdı” ifadelerini kullandı.

Isias Otel’de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden gelen Şampiyon Melekler’in hayatını kaybettiğini hatırlatan Başkan Töre, “günah değil mi bu kadar insan konaklamak için yerleşiyor, sonra otel kağıttan kaplan gibi yerle bir oluyor ve bu binanın içerisinde insanlarımız hayatlarını kaybediyor. Isias Otel içerisinden sadece birkaç kişi hayatını kurtarabiliyor. Depremde hayatının kaybeden 50.000’den fazla kişinin yakınlarına bu vesile ile başsağlığı vefat edenlere de Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Adıyaman genelinde 10.000’nin üzerinde can kaybı olduğunu anımsatan Başkan Töre, yapıdan çalarak kar etmeye çalışan müteahhit ya da mal sahibi fark etmeksizin tüm suçluların ceza almasını istedi.

Adaletin yerini bulmasını istediklerini ancak yargıç olmadıklarını belirten Töre, vicdanlarında bu tür binaları yapanların büyük suçlu ve cinayet ortağı olduğunu söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerine güvendiklerini vurgulayan Başkan Töre, “İnşallah ağır cezalar alırlar. Gidenleri geri getiremeyiz, giden canlar gitmiştir ama üzüntüler ve acılar hep devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre açıklamasına şöyle devam etti;
“Türkiye genelinde depremde 50.000 fazla kişi hayatını kaybetmiştir. Biz tümüne Allah’tan rahmet diliyoruz. Deprem çok geniş alanda olmuştur ve kayıplar çok büyüktür. Türkiye’miz güçlüdür, inşallah yeniden bu bölgeler imar edilecek. Gidenler geri gelmeyecek ancak adaletin tecelli etmesini istiyoruz. Bir daha böyle bozuk yapılı oteller, evler, binalar yapılmasın.”

Ziyarette, KKTC Gaziantep Başkonsolosu Kerem İzmen ile Meclis Mali, Teknik, Parlamenter Hizmetler Müdürü Hasan Büyükoğlu ile Özel Kalem Müdürü İrem Uygun da hazır bulundu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu