GenelKıbrısManşet

Meclis Komitesi’nde ‘temaslı’ gerginliği

UBP Milletvekili Yasemin Öztürk'ün pozitif vaka temaslısı olduğu halde komite çalışmalarına katılmak için Meclis'e getirilmesi protesto edildi

UBP Milletvekili Yasemin Öztürk ‘temaslı’ olmasına rağmen, kamuda hayat pahalılığı ödeneğinin durdurulmasına ilişkin kararnamenin görüşüleceği Ekonomi, Maliye Bütçe ve Plan Komitesi toplantısına katılması talep edilince Kamuda örgütlü sendikalar bu duruma tepki gösterdi ve toplantı terk edildi.

KTAMS Başkanı Güven Bengihan, muhalefetin destek vermemesi üzerine Yasemin Öztürk’ün temaslı olmasına rağmen toplantıya katıldığını kaydederek, “Bu durum engellendi” dedi.

Bengihan,  toplantıdan ayrılmadan önce de Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’ne bilgi verdiklerini söyledi.

Öte yandan, CTP Milletvekili Fikri Toros Meclis önünde basına açıklamalarda bulundu, “Birkaç gün önce kendini izole altına alan Öztürk’ü nisap sağlanmayacak gerekçesiyle çağırarak, toplantıyı açmaya çalıştılar. Buna tepki gösterdik ve yasa tasarısı geri çekildi. Gündemdeki bütçe yasaları görüşülüyor ama muhalefet olarak hepsine ret oyu veriyoruz. Toplantının sonlanabilmesi için de konuşmuyoruz. Yasemin Öztürk bizim talebimizin üzerine buradan ayrıldı. Yalnızca nisap verdik oyumuz reddir” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu