GenelKıbrısManşet

Meclis, kürsüsünden Tatar’a seslendi: Özür borçlusunuz

Meclis kürsüsünün bugünkü oturumunda konuşmasını yapan CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Cumhurbaşkanlığı'na sert eleştirilerde bulundu.

Dün gündemde infial yaratan Akansoy ile Tatar tartışmasına yönelik konuşan Erhürman, Cumhurbaşkanı makamını ‘Terbiye ve adap sınırlarını aştığını’ yönünde eleştirdi ve Tatar’ın CTP Milletvekili Asım Akansoy’a ve şehit ailesine bir özür borcu olduğunu ifade etti.

“Bir şehit ailesinin kendi iradesi ile belirlediği törenle ilgili Cumhurbaşkanlığı makamından açıklama yapıldı. Açıklama, Cumhurbaşkanlığı makamı uygulamada olan yasadan dahi haberdar olmadığını gösterdi. Yasaya göre bir tercih ortaya kondu ve tören sivil şekilde yapıldı. Akıllara durgunluk verecek bir açıklama yapıldı” diyen Erhürman, Cumhurbaşkanlığı makamını politika yapmak ile suçladı.

Meclis kürsüsünden Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a seslenen Erhürman, “Tatar aynı aileden olan bir milletvekiline ve ailesine internet üzerinden linç girişimine yol açtı. Terbiye, adat sınırlarının hepsi aşıldı. Siz memleketi sürekli germeye, kutuplaştırmaya karar verdiniz. Şehit ailesine mensup insanlara ‘İngiliz bilmem nesi’ dedirtecek noktaya geldiniz” diyerek Tatar’ın CTP Milletvekili Asım Akansoy’dan ve şehit ailesinden özür dilemesi gerektiğinin altını çizdi.

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu