Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
GenelKıbrısManşet

“Meclis önündeki eylemlerde bazı radikal gruplar, buraya gelmişken Türkiye Elçiliği kapısına saldıralım diyor”

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

 

CTP’nin önde gelen isimlerinden Kutlay Erk, sivil toplum örgütlerinin eylem şeklini eleştirerek, halkın İnönü Meydanına çağrılması gerektiğini söyledi. Meclis önünde yapılan eylemlerde bazı radikal grupların Türkiye Cumhuriyeti’nin Lefkoşa Büyükelçiliği kapısına saldırmak istediğini belirten Erk, böylece mitingin amacından saptığını ifade etti.
Televizyon programında konuşan Kutlay Erk, Kıbrıs sorununun geldiği aşamada barış güçlerine ne tür sorumluluklar düştüğüne ilişkin soruyu yanıtlarken şunları söyledi:
“Barış güçlerine bir eleştirim olacak. Bizi sokağa çıkarsınlar denildiğinde benim aklıma gelen böyle Citroen kavşağında buluşalım değil. Citroen kavşağında buluşalım, oradan Meclis’e yürüyelim. Bunlar etkili, dinamizm yaratan ve kamuoyunda kıvılcım yaratan eylemler değildir. Asıl eylem için, insanları İnönü Meydanına çağıracaksınız. Halkı İnönü Meydanına çağıracaksınız, orada insanlara bir ya da birkaç hitabet yapacaksınız. Gidiyoruz Meclisin önüne duruyoruz, ne olacak şimdi? Hadi bazı radikal gruplar vardır. Buraya gelmişken bir Türkiye Elçiliğinin kapısına saldıralım. Hadi polisle bir dalaşma olur. Kimi gider kimi gitmez ve aslında sizin o mitingi yapmanın bütün esprisi Elçinin kapsına varalım mı varmayalım mı tartışmasıyla ortadan kaldırır.”

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu