GenelKıbrısManşet

“Meclis önündeki eylemlerde bazı radikal gruplar, buraya gelmişken Türkiye Elçiliği kapısına saldıralım diyor”

 

CTP’nin önde gelen isimlerinden Kutlay Erk, sivil toplum örgütlerinin eylem şeklini eleştirerek, halkın İnönü Meydanına çağrılması gerektiğini söyledi. Meclis önünde yapılan eylemlerde bazı radikal grupların Türkiye Cumhuriyeti’nin Lefkoşa Büyükelçiliği kapısına saldırmak istediğini belirten Erk, böylece mitingin amacından saptığını ifade etti.
Televizyon programında konuşan Kutlay Erk, Kıbrıs sorununun geldiği aşamada barış güçlerine ne tür sorumluluklar düştüğüne ilişkin soruyu yanıtlarken şunları söyledi:
“Barış güçlerine bir eleştirim olacak. Bizi sokağa çıkarsınlar denildiğinde benim aklıma gelen böyle Citroen kavşağında buluşalım değil. Citroen kavşağında buluşalım, oradan Meclis’e yürüyelim. Bunlar etkili, dinamizm yaratan ve kamuoyunda kıvılcım yaratan eylemler değildir. Asıl eylem için, insanları İnönü Meydanına çağıracaksınız. Halkı İnönü Meydanına çağıracaksınız, orada insanlara bir ya da birkaç hitabet yapacaksınız. Gidiyoruz Meclisin önüne duruyoruz, ne olacak şimdi? Hadi bazı radikal gruplar vardır. Buraya gelmişken bir Türkiye Elçiliğinin kapısına saldıralım. Hadi polisle bir dalaşma olur. Kimi gider kimi gitmez ve aslında sizin o mitingi yapmanın bütün esprisi Elçinin kapsına varalım mı varmayalım mı tartışmasıyla ortadan kaldırır.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu