GenelKıbrısManşetSiyaset

Meclis’te “köpüğünü alırım” tartışması

Meclisin dünkü genel kurulunda CTP ile hükümet kanadının milletvekilleri arasında çok sert tartışmalar yaşandı

Erhürman’dan Berova’ya: Köpüğünü alırım
Berova’dan Erhürman’a: Ben de senin köpüğünü alırım

Hükümeti “istikrarsız ve dışa bağımlı” olmakla suçlayan Erhürman; “Siyaset oldu rezalet” dedi

MECLİS İYİCE GERİLDİ…

Maaş ve ücretlerden kesinti yapılması ve ek vergileri öngören yasa tasarısı konusu dün yine Meclisi gerdi. CTP ile hükümet kanadının milletvekilleri arasında çok sert tartışmalar yaşandı. Meclis birleşiminde zaman zaman sesler yükseldi, CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman ile başta Özdemir Berova olmak üzere UBP Milletvekili arasında tartışma yaşandı. Erhürman, deprem ardından kurulan Ad-Hoc komite konusunda konuşurken, DP milletvekili Hasan Tosunoğlu CTP’nin Doğal Afet ve Depremle İlgili Mevzuatın Düzenlenmesine İlişkin Oluşturulan Geçici ve Özel Komiteden neden geri çekildiğini sordu. Erhürman Tosunoğlu’na cevap verdiği sırada, Berova ile Erhürman arasında çıkan tartışma iyice alevlendi.

“KÖPÜĞÜNÜ ALIRIM”…

Tufan Erhürman, Özdemir Berova’nın Meclis’te daha sakin yaklaşım göstermesi gerektiğini ifade ederken, gerilim arttı. “Özdemir, o ses tonuna girme. Sen öyle bir noktaya gidiyorsun ki, senin gittiğin noktada çok fena şeyler olacak…” diyen Erhürman, Berova’nın bir yıldır komitelerdeki görüşmelerde ilgili ‘faşizan’ yaklaşım sergilediğini söyledi. Berova’ya sert üslupla “Susup susup ansızın köpürüyorsun. Senin köpüklerini üstünden alırım. Burada seni çekmek zorunda değiliz” derken, sesini yükselten Berova ise Erhürman’a yönelik olarak, “Faşizan sensin. Ben de senin köpüklerini alırım” ifadelerini kullandı.

 

“ARKADAN GÜREŞİYORSUNUZ”…

Deprem ve doğal afetlere ilişkin konularda harcanmak üzere yapılacak kesintiler konusunun yarattığı sıkıntılara da değinen Tufan Erhürman, “İnsanları daha yasa geçmeden dilekçe toplama noktasına getirdiniz” dedi ve tüm bunlara rağmen Başbakan Üstel’in halen muhalefeti suçladığını anlattı. Erhürman, “Üstel, bugün bir gazetede söylediği gibi, muhalefetin iyi niyetinin suiistimal etmesini yüzüme gelip, söylesin. Hangi konuda, dibine kadar siyaset kokan davranış sergilemişiz?” dedi. Erhürman, Üstel’e “Dibine kadar siyaseti yapan sizsiniz. Arkadan güreşip, siyaset yapan sizsiniz. Buraya gelin, yüzümüze söyleyin” çağrısı yaptı.

“SİYASET OLDU REZALET”…

Konuşmasında kabine değişikliği konusunda da konuşan Tufan Erhürman, halen bakan ve müsteşar değişikliği olacağına yönelik iddiaların olduğunu ve bunların basında yer aldığını söyledi. Erhürman, UBP’nin seçim döneminde sloganının “istikrar” olduğunu anımsatarak, bakan-müsteşar değişikliği tartışmasının yapılmadığı bir haftanın olmadığını ifade etti. Gelecek hafta görevden alınacağını düşünen bir bakan ve müsteşarın görevine konsantre olamayacağını, iş yapamayacağını kaydeden Erhürman, hükümeti “istikrarsız ve dışa bağımlı” olmakla suçladı; “Siyaset oldu rezalet” diye konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu