KıbrısManşetToplum

Mehmetçik ‘aç’ ‘kapa’

Bölge halkından gelen tepkilere daha fazla direnemeyen Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı,  geri adım atarak aynı gün Telekomünikasyon Dairesi Mehmetçik Şubesi’ni yeniden hizmete açtı

ÖZEL HABER

BÖLGE HALKININ TEPKİSİ ETKİLİ OLDU
Telekomünikasyon Dairesi Mehmetçik Şubesi’nin dün itibariyle kapanacağına dair 1 Eylül’de yapılan ihbar, bölge halkının tüm tepkilerine rağmen dün itibariyle yürürlüğe girdi. Bölge halkından gelen tepkilere daha fazla direnemeyen Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, geri adım atarak ayni gün Mehmetçik Şubesi’ni yeniden hizmete açtı.

ÖNCE BANKA, ARDINDAN SOSYAL HİZMETLER DAİRESİ
Yaklaşık altı ay önce Vakıflar Bankası’nın Mehmetçik Şubesi’nin faaliyetlerinin durdurularak kapatılması bölge halkının tepkisini çekmiş ve bölge halkının mağdur olmasına rağmen şube apar topar kapatılarak taşınmıştı. Yerel seçim propaganda döneminde, Sosyal Hizmetler Dairesi’nde çalışan memurun bölgedeki yardıma muhtaç kişilerin listesini belediyeye vererek hayırseverler tarafından yapılacak yardımlara destek olması ‘seçime müdahale’ olarak yorumlanmış ve görevli memur İskele Merkez’de görevlendirilerek şubenin kapanmasına neden olunmuştu.

“SESSİZ KALSAK HER ŞEYİ ELİMİZDEN ALACAKLAR”
 Telekomünikasyon Dairesi Mehmetçik Şubesi’nin de kapatılması gündeme getirilip ardından daire kapısına ilanla duyuru asılınca bölge halkı ayağa kalkarak ciddi bir tepki ortaya koydu. İskele-Karpaz Gazetesi’ne konuşan bölge sakinleri; yıllardan beridir Mehmetçik’in merkezi olma özelliğini kaybetmesi için sistematik bir politika uygulandığını savunarak, “Bankayı kapattılar, Sosyal Hizmetler Dairesi kapandı, şimdi de Telekomünikasyon Dairesi’ni kapatmaya yeltendiler. Buna müsaade edersek yarın Kıb-Tek Şubesi ve Kaymakamlık da dâhil tüm devlet dairelerini kapatacaklar” diyerek, bu duruma daha fazla sesiz kalmayacaklarını ifade etti.

“YEREL YÖNETİCİLER DE ÜÇ MAYMUNU OYNUYOR”
Mehmetçik-Büyükkonuk Belediyesi’ne de sitemde bulunan vatandaşlar, “Mehmetçik üzerinde oynanan bu oyunlara karşı yerel idarecilerin üç maymunu oynadığını savundu. Geçmişte yine yerel yöneticilerin kendi partilerine karşı gerekli tepkiyi göstermemelerinden dolayı, Mehmetçik’in ilçe olma hakkını İskele’ye kaptırdığını savunan vatandaşlar, şimdi de bu politikalara Bucak merkezliliğinin kaybettirilmeye çalışıldığının altını çizdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu