KıbrısManşet

Mehmetçik’te Perşembe, 18 Şubat günü tekrar PCR taraması yapılacak

Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli sosyal medyadan Perşembe, 18 Şubat günü tekrar PCR taraması yapılacağını duyurdu.

Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli sosyal medyadan Perşembe, 18 Şubat günü tekrar PCR taraması yapılacağını duyurdu.
Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli’nin açıklaması şöyle:
Değerli arkadaşlar, bildiğiniz üzere Covid-19 ve buna bağlı olumsuzluklar ülkemizde olduğu gibi yaşadığımız beldeyi de yakından etkilemektedir. Teyit edilen 14 pozitif vakamız yanında temaslı insanlarımızın fazlalığı hepimizi endişelendirmektedir.
Pozitif vakalarımızda, temaslı arkadaşlarda ve bölge genelindeki seyir şu anda sağlıklı biçimde seyretmekte, iyileşme ve azalma ümitlerimizi yeşertmektedir. Eminim ki tüm hastalarımız en kısa sürede iyileşecek ve sizlerin de katkısı ile bulaş çok yakında son bulacaktır.
Perşembe, 18 Şubat günü bölgemizde tekrar bir PCR taraması yaptırıyoruz. Tüm isteğimiz bu taramada hiç bir pozitif vakaya rastlanmaması. Bunu başarmak için tüm belediye ve bizlere destek veren sağlık ve güvenlik çalışanları aralıksız çalışmaktadır. Bu süreçte destek koyan tüm vatandaşlarımıza da buradan teşekkür etmek istiyorum.
Ancak görülen o ki sağlık gibi önemli bir konu bile bazı akıl yoksunları tarafından siyasete mal edilemeye çalışılmaktadır. Bilinmesini isterim ki Belediyemizin yaptığı bütün organizasyonlar Sağlık Bakanlığı’nın ve sağlıkla ilgili bilim insanlarının görüş ve talimatları çerçevesinde yapılmaktadır. Burada belediye bir karar mercii değil, sağlığın ve çalışanlarının talimatlarını yerine getiren bir araçtır sadece. Hangi uygulamanın nerede, kimler tarafından yapılacağının kararları akil insanlar, doktorlarımız ve sağlık çalışanlarımız tarafından verilmektedir. Bunun aksini düşünmek bile akıl almaz bir ruh halidir.
Belediye çalışanlarımız ve yönetimimiz bu esaslar içerisinde hareket etmektedir. Bunun dışında hareket ettiğimiz iddiaları, ve kaynağı belli olmayan popülist çıkışlar, hem emektar çalışanlarımızı üzmekte hem de bilime ve bilim insanlarımıza hakaret etmektedir.
Mehmetçik Belediyesi aklın yolunda yürümektedir. Aklı olan insanların yönetiminde, bilim insanlarımızın akılları çerçevesinde bu süreci yönetmektedir. Yarım aklı ve yarım fikri bile olmayan güruhun kendi kişisel menfaatleri onları ilgilendirir.
Lütfen anlamadıkları işlere karışmasınlar. Sizlerde bunlara itibar etmeyiniz.
Perşembe günü hava şartlarımız elverirse, teması minimize ederek ikinci kez PCR taramalarımızı Mehmetçik Festival Alanı’nda gerçekleştireceğiz. Sizlerin de katkıları ile örnek gösterilen ilk taramada olduğu gibi bunun da büyük bir başarı ile gerçekleşeceğine inancım tamdır. Hepinizi bu taramaya katılmaya çağırıyorum.
Sevgili arkadaşlar; sağlık hiç kimsenin tekelinde ve siyasi ajandasında değildir. Olmaması gerekmektedir. Sağlık ona hayat veren doktor, bilim insanı ve çalışanlarının kontrolünde, yönetiminde olması gereken bir alandır. Akıl yoksunu insanların kör hırsları ve beklentilerinin çok ötesinde, hepimizin ortak kaygısıdır. Evet, aklın yolu birdir; yeter ki bu yol aklı olanların yolu, bilimin ve ona laik olan insanların yolu olsun.
Perşembe görüşmek üzere, sevgiyle, sağlıcakla kalın…

Diğer Haberler

Başa dön tuşu