GenelKıbrısManşetSiyaset

UBP’de lider eksikliği var

Dokunulmazlığının kaldırılması noktasında UBP’li vekillere olan kırgınlığını açıkça dile getiren UBP Eski Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, gerek UBP içerisinde gerekse hükümette yaşanan tüm sıkıntıların temelinde UBP’nin lidersiz kalması olduğunu vurguladı

 

“OLMAMASI GERKEN ŞEYLER YAŞANDI”… Uzun bir süredir inzivaya çekilerek yaşamını İstanbul’da sürdüren Eski Başbakan ve UBP Eski Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, suskunluğunu GIYNIK ekranında bozdu. Konuk olduğu programda duygusal anlar yaşayan Özgürgün, tüm UBP’li vekillere kırgın olduğunu vurguladı. “Başkalarının ne dediği umurumda değil ama arkadaşlarımın benim yaptığım gibi arkamda durmalarını beklerdim” diyen Özgürgün, “Kapıma polis gönderildi, yurtdışına çıkış yasağına varana kadar olmaması gereken şeylere maruz kalmak zoruma gitti” sözleriyle bunları hazmedemediğini ifade etti.

“LİDERİM DENMEZ, LİDER OLUNUR”… Ne Ersin Tatar’ın ne de Ersan Saner’in UBP’ye lider olamadıklarını savunan Özgürgün, bu liderlik sıkıntısının sadece parti içinde değil hükümet içerisinde de kendini gösterdiğini kaydetti. Siyasi bir yapıda lider olabilmek için belirli aşamalardan geçilmesi gerektiğini, tecrübe ve deneyime ihtiyaç olduğunu vurgulayan Özgürgün, “Ersan bey parti içi disiplini sağlayamadı çünkü eski vekiller liderliğini kabul etmedi. Liderim denmez, lider olunur. Bu gidişle UBP’de sular durulmayacak ve çok ciddi sıkıntılar yaşanacak” şeklinde açıklamada bulundu.

“ANCAK TABANIN DESTEĞİYLE DÖNERİM”… UBP kurultayında aday olmayı kesinlikle düşünmediğini açıkça belirten Hüseyin Özgürgün, “Siyasete kapıyı tamamen kapatmış değilim, şu anda Kıbrıs’a dönmek ve aktif siyasete devam etmek benden biraz uzakta. Eğer parti tabanı gerçekten beni isterse genel seçimde milletvekili adayı olurum. Partime hizmet etmek için elimden geleni yaparım. “Bir makama saldırarak veya körü körüne aday olmak benim tarzıma uymaz” diyen Özgürgün, ancak tabanın desteğiyle yeniden aday olabileceğinin altını çizdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu