GenelManşetTürkiye

Meral Akşener’den sert tepki: Altılı masa noter masasına dönmüştür

Dün gerçekleştirilen 6'lı masa toplantısında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına sıcak bakmayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dün gece partililerle yaptığı toplantının ardından yeni bir hamle yaptı. Yarın yapılması planlanan Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısını olağanüstü kararla bugüne çeken Akşener, 1,5 saat süren kritik görüşmenin ardından kamuoyuna açıklamalarda bulunuyor.

Siyasette seçim hareketliliği giderek artarken, tüm gözler muhalefetin çıkaracağı cumhurbaşkanı adayına çevrildi. Saadet Partisi liderliğinde dün 12’nci kez bir araya gelen 6’lı masada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı krize yol açtı.

Temel Karamollaoğlu, Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan ve Gültekin Uysal, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığını desteklerken, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise tercihini ‘Ekrem İmamoğlu’ ya da ‘Mansur Yavaş’tan yana kullanmak istedi. Ancak Kılıçdaroğlu 2 ismin belediyedeki görevlerine devam edeceklerini söyleyerek Akşener’in teklifini veto etti.

5 SAAT SÜREN TOPLANTI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, cumhurbaşkanı adayının görüşüldüğü altılı masa toplantısının ardından milletvekilleri ile bir araya geldi. Yaklaşık 5 saat süren toplantının ardından gazetecilere herhangi bir açıklama yapmadan ayrılan Akşener’e partisinin gençlik kolları üyeleri “Gençliğin umudu Meral Akşener” şeklinde tezahüratta bulundu.

Milletvekilleri ve bazı Başkanlık Divanı üyeleri ise toplantıya ilişkin soruya, “Genel İdare Kurulu toplantısını bekleyin”, “Her şey iyi olacak” ve “Türkiye iyi olacak” cevabını verdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu