KıbrısManşet

Merkez Lefkoşa basına tanıtıldı

Açık Pazar, çarşı, etkinlik ve organizasyon alanı şeklinde haftanın 7 günü hizmet verme imkanına sahip olan Merkez Lefkoşa toplam 12 bin metrekarelik bir alana inşa edildi

Özker Özgür Caddesi’nde yıllarca değerlendirilmemiş, atıl bir alan dönüştürülerek, Lefkoşa’ya kazandırıldı… Açık Pazar, çarşı, etkinlik ve organizasyon alanı şeklinde haftanın 7 günü hizmet verme imkanına sahip olan Merkez Lefkoşa toplam 12 bin metrekarelik bir alana inşa edildi.

Lefkoşa Türk Belediyesi’nin (LTB) açılış için son hazırlıklarını yaptığı Merkez Lefkoşa’nın açılış lansmanı gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda LTB Başkanı Mehmet Harmancı, basın ile bir araya gelerek, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

HARMANCI: “BU YOLCULUK UZUN ZAMAN ÖNCE BAŞLADI”

Harmancı, Merkez Lefkoşa’nın kapasitesi hakkında basını bilgilendirerek, “Buranın sadece açık pazar olarak kullanılması doğru olmaz, bu yüzden adını Merkez Lefkoşa koyduk… Bu yolculuk uzun zaman önce başladı. Mevcut Pazar yerinin altyapı eksikliği oldukça fazladır, açıkçası sadece Pazar yeri olarak yapmak için yola çıkmıştık…” ifadelerini kullandı.  İlk ihalesine 2016 yılında çıkıldığına işaret eden Harmancı, 410 araçlı bir park yeri yaratıldığını ve Merkez Lefkoşa’ya sadece pazarı değil, birçok etkinlik kapsamında kullanılacağını aktardı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu