KıbrısManşetSiyasetToplum

Meşru olmayan hükümet meşru olan meclis

3'lü aynı zamanda ısmarlama koalisyon hükümeti Cumhuriyet Meclisi'nde bulunan muhalefeti dikkate almıyor. Lakin işin ilginç tarafı muhalefet ya henüz bunun idraki içinde değil ya da konfor alanını terk etmek istemiyor

Hükümettekilerin sorgulanacağı olağanüstü Meclis toplantısına iktidar milletvekilleri katılmadı. Aynı çağrıyı yineleyen CTP, “artık yeter” diyerek mücadeleyi yükselteceğini duyurdu. “Bir hafta on güne kadar polise, savcılığa başvurular ve Meclis’e yasa önerileri sunacağız” diyen Erhürman, Ercan’daki 59 milyon Euro affı içeren sözleşmeyi de mahkemeye taşıyacaklarını açıkladı.

Bundan da anlaşılacağı gibi 3’lü aynı zamanda ısmarlama koalisyon hükümeti Cumhuriyet Meclisi’nde bulunan muhalefeti dikkate almıyor. Lakin işin ilginç tarafı muhalefet ya henüz bunun idraki içinde değil ya da konfor alanını terk etmek istemiyor.

Belki de burada sorulması gereken soru şu; muhalefet mecliste bu kadar etkisiz iken neden hala orada bulunuyor? Öyle ya atama başbakanın bulunduğu, atama bakanların olduğu, isteğe göre kabinenin oluştuğu, ısmarlama yasaların çatır çatır geçirildiği bir ortam da hükümetin meşru olmadığını ama meclisin meşru olduğunu bu nedenle mecliste kalıp mücadele edeceklerini söylemişti ana muhalefet lideri Erhürman…

Peki şu ana kadar toplumun yararına oldu mu durum? Yani böyle bir yapı içinde muhalefet edenler hükümetin yanlış uygulamalarını, yağma düzenini, yarattıkları haksız hukuksuz ortamın önüne  geçti mi?

Cevap net, HAYIR!

Hoş geçmediği gibi mecliste kalmaya devam ederek böylesi  derme çatma talimatla kurulan, talimatla yönetilen bir hükümetin tüm yaptıklarına meşruiyet kazandırdı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu