GenelKıbrısManşetSiyaset

Metin Atan: “Siyasete güven kalmadı”

GIYNIK Web TV'de Mine İçsel'in hazırlayıp sunduğu İçsel Bakış programına konuk olan Kamu – Sen Başkanı Metin Atan, gündeme ilişkin çeşitli değerlendirmelerde bulundu.

GIYNIK Web TV’de Mine İçsel’in hazırlayıp sunduğu İçsel Bakış programına konuk olan Kamu – Sen Başkanı Metin Atan, gündeme ilişkin çeşitli değerlendirmelerde bulundu.

“Pandemiyi arar olduk”

Enflasyonun vatandaşın cebine ciddi oranda yansıdığını dile getiren Atan, “Neye zam gelecek tedirginiz” diyerek, ülkenin genelinde karamsarlık ve öngörüsüzlük hâkim olduğunu belirtti. Sendika sorunlarının da arttığına dikkat çeken Atan, “Asgari ücret de hayat pahalılığı da ortada. Ülkenin genel sorunları da mevcut. Sağlık açısından bile ilaçlarda sıkıntı yaşanmakta. İlaçların bulunamaması bir yana fahiş fiyatlar da ortada resmen pandemiyi arar olduk” dedi.

“Üretime geçmeliyiz”

Mevcut hükümetin görevlerini tam anlamıyla yerine getiremediğini vurgulayan Atan,  ülke yönetiminde belirsiz bir havanın büründüğünü ekledi ve “En basiti denetim diyoruz,  hayat pahalılığı bu derece hissedilirken zam üstüne zamları yaşarken bir de farklı marketlerde farklı fiyatlarla karşılaşıyoruz. Yönetme ve devlet mantığı ile denetim konusunun masaya yatırılması lazım. Ancak denetim, KKTC’de yok” ifadelerini kullandı.  Hayatın üretimin olmaması nedeniyle daha da pahalılaştığına dikkat çeken Atan taşıma suyu ile değirmenin dönemeyeceğini söyledi.

“Siyasete güven kalmadı”

Vergi adaletsizliğine de dikkat çeken Atan, vergi adaletsizliğinin giderilmesi için çok kazanandan çok az kazanandan az alınması gerektiğini savunarak, yeni bir siyasal yapıya ihtiyaç duyulduğunu bu siyasi yapının da vatandaşın yanında olması gerektiğini kaydetti.

Hükümet ortaklarını da eleştiren Atan, “Arıklı boomerang gibi önce atıyor sonra o söylediklerini yerine getirmiyor.  Bu ortaklıktan huzursuzsan kabul eder çekilirsin. Söyleyip de yapılmayanlar nedeniyle siyasete de güven kalmıyor” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu