KıbrısManşetSiyaset

Mevlüt Çavuşoğlu İsveç Dışişleri Bakanı Linde’ye Kıbrıs Türk göndemesi yaptı

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsveç Dışişleri Bakanı Linde'nin Kıbrıs konusundaki açıklamalarına da yanıt vererek "Kıbrıs'ın egemen hakkı diyorsunuz peki Kıbrıs Türklerinin haklarından niye bahsetmiyorsunuz? Hidrokarbon kaynakları üzerinde onları hakkı yok mu? Neden hakça paylaşıma vurgu yapmıyorsunuz?" diye sordu

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde ile Bakanlıkta yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

Türkiye’nin Yukarı Karabağ meselesiyle ilgili düşüncelerini her platformda dile getirdiğini belirten Çavuşoğlu, uluslararası toplumun yaptığı ateşkes çağrılarını da makul karşıladıklarını ifade etti.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatının (AGİT) Karabağ konusunda aldığı kararlara işaret eden Çavuşoğlu, “Ateşkes çağrısına ilaveten Ermenistan’a da ‘Azerbaycan topraklarından çekil’ diye bir çağrı olursa, BMGK ve İsveç’in de dönem başkanlığını üstleneceği AGİT karalarını hatırlatarak bu çağrı yapılırsa o zaman uluslararası toplumun gerçekten bu sorunu çözme arzusunu görebiliriz” diye konuştu.

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsveç Dışişleri Bakanı Linde’nin Kıbrıs konusundaki açıklamalarına da yanıt vererek “Kıbrıs’ın egemen hakkı diyorsunuz peki Kıbrıs Türklerinin haklarından niye bahsetmiyorsunuz? İsveç olarak İskandinav ülkeleri olarak hep uluslararası hukuktan, insan haklarından bahsediyorsunuz peki Kıbrıs Türklerinin hakları ne olacak? Hidrokarbon kaynakları üzerinde onları hakkı yok mu? Neden hakça paylaşıma vurgu yapmıyorsunuz?” diye sordu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu