EkonomiGenelKıbrısManşet

Milyon sterline malikâne

Kuzey Kıbrıs’ta 1 milyon sterlinin üzerinde 45 adet satılık saray yavrusu var

Girne’de 39, Mağusa, Lefkoşa ve İskele’de 2’şer adet milyonluk malikâne ve villa var

45 ADET SATILIK SARAY YAVRUSU… KKTC emlak azarında sanılanın aksine oldukça lüks ve pahalı çok sayıda satılık malikâne ve villa var. GIYNIK Property’nin yaptığı pazar araştırmasına göre Kuzey Kıbrıs’ta şu anda fiyatı 1 milyon sterlin ile 10 milyon sterlin arasında değişen 45 adet satılık saray yavrusu konut var. Milyonluk konutlar listesinde Girne’den 39, Mağusa, Lefkoşa ve İskele’den de 2’şer adet konut var.

MİLYONLUKLAR GİRNE’DE SIRALANDI… Emlak pazarındaki milyonluk malikâneler Girne bölgesinde yoğunlaştı. Bellapais’te 10 milyon sterlinlik 2 bin 200 metrekarelik malikâne ilk sırada. 6 yatak odalı, 6 banyolu konut, 2 bin 220 metrekarelik kullanılabilir iç alana sahip. Malikânenin her bir metrekaresinin 4 bin 500 sterline satılması da dikkat çekiyor. Listede ikinci sırada Girne Merkez’de 3 milyon 500 bin sterlinlik bir malikâne görülüyor. Üçüncü sırada Lapta’da 3 milyon 499 bin sterlinlik malikâne var.

3 TANE 3 MİLYONLUK MALİKÂNE… Girne bölgesi listesinde üç tane üç milyonluk malikâne ardı ardına sıralandı. Yeşiltepe Ilgaz’da Osmanlı ve Akdeniz mimarisinden tasarlanmış malikâne 3 milyona ilk sahibini bekliyor. Karaoğlanoğlu’nda denize sıfır villa ve Alsancak’ta 6 yatak odalı villa da aynı miktar değerle piyasada. Esentepe’de 2 milyon 750 bin ve Bellapais’te 2 milyon 645 bin TL’lik iki dev villanın ardından, Mağusa Yeni Boğaziçi’nde satışa çıkan 2 milyon 534 bin sterlinlik konut geliyor. Listede 2 milyon ile 2 milyon 500 bin sterlinlik 6 konut olduğu saptanırken, 1 milyon sterlin ile 2 milyon sterlin arasındaki dilimde 30 adet konut bulunuyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu