FutbolKıbrısManşetSpor

Miracle Karşıyaka tarih yazdı

2022-2023 Futbol Sezonu AKSA 1. Ligi'nde lider Miracle Karşıyaka sezonun tamamlanmasına iki hafta kala tarihinde ilk kez Süper Lig'e yükselmeyi başardı.

2022-2023 Futbol Sezonu AKSA 1. Ligi’nde lider Miracle Karşıyaka sezonun tamamlanmasına iki hafta kala tarihinde ilk kez Süper Lig’e yükselmeyi başardı.

KULÜP TARİHİNDE İLK KEZ SÜPER LİG’DELER… Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu tarafından organize edilen 2022-2023 Futbol Sezonu AKSA 1. Ligi’nde sezonun tamamlanmasına iki hafta kala Miracle Karşıyaka, Süper Lig’e yükselmeyi garantiledi. İlk iki sıradaki takımın direkt olarak Süper Lig’e yükseleceği Aksa 1.Lig’in 28. haftasında konuk ettiği Esentepe ile 3-3 berabere kalan Miracle Karşıyaka, ligin tamamlanmasına iki hafta kala üçüncü sıradaki Esentepe ile arasındaki 8 puanlık farkı korudu ve kulüp tarihinde ilk kez Süper Lig’e yükselmeyi garantiledi.

SIRADA TARİHİ İLK ŞAMPİYONLUK VAR… 60 puanlı lider Miracle Karşıyaka son iki haftaya en yakın takipçisi 56 puanlı Yeniboğaziçi’nin 4 puanlık farkla giriyor. Miracle Karşıyaka 29. haftada 30 Nisan Pazar günü deplasmanda karşılaşacağı Mormenekşe’yi mağlup etmesi durumunda bir tarih daha yazacak ve tarihinde ilk 1. Lig şampiyonluğunu ilan edecek.

TARİHİ BAŞARIDA TÖREHAN’LAR VE DÜZDABAN ETKİSİ… Miracle Cash&More direktörleri Hakan Törehan ve Ebru Törehan ile Miracle Karşıyaka Başkanı Umut Düzdaban, Karşıyaka’nın geleceği ile ilgili sezon öncesi ve devamında büyük anlaşmalar ve iş birlikleri yaparak bu tarihi başarının baş mimarları oldular.

65 YILLIK KULÜP TARİHİNDE BİR İLK… İsim sponsorluğunun yanı sıra şampiyonluk için güçlü bir kadro oluşturulması, takımın sezon boyunca moral ve motivasyonunu ayakta tutacak maddi ve manevi hiçbir sorumluluktan kaçınmayarak takımı hayal edilen başarıya ulaştırdılar. Bu sayede 1957 yılında kurulan Karşıyaka Anamur Spor Kulübü 65 yıllık kulüp tarihinde ilk kez Süper Lig’de mücadele edecek.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu