KıbrısManşetSiyasetToplum

Moral: Partimiz kimseden icazet almaz diyorlar, icazet almadan kurultaya gidemiyorlar

Halkın Partisi MYO Üyesi Aral Moral, gündemi değerlendirdi.

HP MYO Üyesi Moral, “İradeyi başkasından alırsanız onların da oyuncağı olursunuz” dedi.

Siyasette artık saygının kalmadığını belirten Aral Moral “Artık eskisi gibi değil. Bir saygı ve düzey kalmadı. Biz bunun böyle olacağını Halkın Partisi olarak söylemiştik. İktidarın muhalefeti dinlemeyeceğini belirtmiştik. Gelinen aşamada yapılan hiç bir şeye şaşırmıyoruz.

“Başbakan çıkıyor diyor ki “Ulusal Birlik Partisi kimseden icazet almaz”, ardından da “Biz Türkiye’ye bildirdik” şeklinde konuşuyor. Durum bu kadar vahim hale gelmiştir. Diğer taraftan bakıyorsun parti içindeki rakibi çıkıyor “Demokrasi”den bahsediyor. Kendi kurultayına bile icazet alman demokrasiyse eğer bunda bir yanlışlık var. Bakıyorsunuz ikisi birden icazet aldık diyor.

Kıbrıslı Türkler’in demokrasi anlayışı şu andaki durumdan çok çok ileridedir ama ülkedeki demokrasi git gide sıkıntıya giriyor. Kıbrıs Türkü’nün zedelenmesi iç siyasetimizin işine gelmeyeceği gibi Türkiye için de çok zararlı bir şeydir” şeklinde konuştu.

“İRADEYİ BAŞKASINDAN ALIRSANIZ ONLARIN DA OYUNCAĞI OLURSUNUZ”
Seçmenlerin mecliste süs bitkisi gibi durması için vekillere oy vermediğini söyleyen Moral “Baktığınızda siz iradenizi kendi partinizden ve halkından almaz, başkalarından alırsanız onların oyuncağı olursanız. Baktığınızda iktidar partisindeki durum budur. Meclisteki muhalefete gelince ne yaptığınız diyorlar bize ben de onlara soruyorum; siz mecliste kaldınız da ne yaptınız? Bu toplumsal muhalefete de zarar veren bir durum. Bundan sonraki süreçlerde yaşanabilecek süreçlerin de kırılmasına neden olacak” dedi.

“KAÇAĞI BİTİRECEĞİM AÇIKLAMALARINI SAMİMİ BULMUYORUM”
Programda ülkede yaşanan kaçak nüfus ve artış konusuna da değinen Aral Moral “Ülke öyle bir hale geldi ki her gün kaçak yakalanıyor. Çiçeği burnunda Çalışma Bakanı “Ben 4 ayda kaçağı bitireceğim” dedi ama ben bu açıklamayı samimi bulmuyorum. Baktığında senin denetlemen yok, denetleyecek personelin yok. Bu tip açıklamalar günü kurtarmak adına yapılan açıklamalar. Baktığınızda polisin asli görevi kaçak yakalamak değildir. Esas görev Çalışma Bakanlığı’nındır” şeklinde konuştu.

“ÜÇ BEŞ ÜNİVERSİTE SAHİBİ ZENGİN OLACAK DİYE ÜLKE NE OLDUĞU BELLİ OLMAYAN KİŞİLERLE DOLDU”
Kaçaklar konusunda sorumluluğu biraz da üniversitelere yüklemek gerektiğini belirten Moral “Üç beş tane üniversite sahibi zengin olacak diye bu ülkenin içine ne olduğu belli olmayan kişileri dolduramazsınız. Nasıl çalışanlar gelirken teminat mektubu alınıyorsa öğrencilerden de almak gerekiyor. Bu işin sonunda bize yatırım olarak dönecek vergiler bunlara gidiyor. Öğrenci olarak gelip kaçak duruma düşenlerin devlete ciddi bir yükü vardır. Bu tür kaçakları doğrudan ilgili yasaya bir madde ekleyerek anında sınır dışı etmek gerekiyor. Çünkü mahkeme süreçlerinde kaldıkları dönem de ciddi bir yüke sebep oluyor. Çare vardır ama yapmak isteyenedir” dedi.

“GAYRİ MEŞRU HÜKÜMET BAŞKALARININ AÇIKLADIĞI NÜFUS VE MAL SATIŞI İLE İLGİLİ RAKAMLARDAN UTANMASI GEREKİYOR”
Ülkeyi yönettiği iddia edenlerin kurultay derdine düştüğünü ama kimsenin bunun umrunda olmadığını söyleyen Aral Moral “İnsanlar kendi ülkesine yabancılaşmaya başladı. Nüfus artık ciddi bir sorun olmaya başladı. Gayri meşru hükümet hala bu konuda doğru bir açıklama yapmıyor, insanlar da başka tarafların söylediği rakamlara inandığında utanması gerekenler utanmıyor. Geçtiğimiz günlerde Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın bile yaptığı açıklamalar var mal satışları ile ilgili olarak. Bu rakamlarda eksikler var çünkü şirketler üzerinden yapılan alımlar bu rakamlara dahil değil. Bütün bu olanlara rağmen gayri meşru hükümet bununla ilgili bir açıklama yapmıyor, Türkiye Cumhuriyeti açıklama yapıyor, nüfusla ilgili açıklamayı Rum tarafı yapıyor. Bu ülke yönetmek değildir!” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu