GenelKıbrısManşet

 Mormenekşe’de festival coşkusu

2. Mormenekşe Kültür, Sanat ve Üretici Festivali geçtiğimiz pazar günü yapıldı

2. Mormenekşe Kültür, Sanat ve Üretici Festivali geçtiğimiz pazar günü yapıldı

Çağdaş Kadınlar Derneği tarafından düzenlenen festivalde Kıbrıs kültürünü yansıtan ürünler satıldı

Tatar: “Kültürümüzü ve geleneklerimizi, üretken yapıyla sürdürüp gelecek kuşaklara aktarmak görevimizdir”

ÜRETEREK VAR OLURUZ

Çağdaş Kadınlar Derneği tarafından düzenlenen 2. Mormenekşe Kültür, Sanat ve Üretici Festivali geçtiğimiz pazar günü yapıldı. Köyde, halk dansları gösterileri ve konserlerle renkli etkinlikler gerçekleştirildi. Kurulan stantlarda Kıbrıs kültürünü yansıtan ürünler satıldı. Etkinliklerde, kadınlar ürettiklerini satma fırsatı buldu. Yapılan konuşmalarda, üreterek var olunabileceğine vurgu yapıldı. Festivale Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve eşi Sibel Tatar, Meclis Başkanı Zorlu Töre de katıldı.

KÜLTÜRE VE DEĞERLERE KATKI

Cumhurbaşkanı Tatar, etkinlikte yaptığı konuşmada, festivalde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, festivali düzenleyenleri ve katkı koyanları tebrik etti. Cumhurbaşkanı Tatar, kadın üreticilerin yaptığı çalışmaların önemine dikkat çekerek, kültüre ve manevi değerlere büyük katkıları olduğuna vurgu yaptı.

GELECEK KUŞAKLARA AKTARMAK GÖREVİMİZDİR

“Kültürümüzü ve geleneklerimizi, üretken yapıyla sürdürüp gelecek kuşaklara aktarmak görevimizdir” diyen Tatar, üretenlere refah dolu bir gelecek sunmak için çalışmanın ve destek olmanın önemine işaret etti. Tatar, yaptığı çalışmalardan dolayı üreticileri ve üreticilere destek olan devlet kurumlarını da tebrik etti.  Tatar, turizm faaliyetlerinin gelişmesiyle KKTC’nin geleceğinin parlak olduğunu ancak bölgede yaşananların ülkeyi olumsuz etkilediğini söyledi. Meclis Başkanı Zorlu Töre son zamanlarda kadınların kurmuş olduğu kooperatiflerin ne kadar başarılı olduğunun görüldüğünü söyledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu