KıbrısManşetSiyasetSürmanşet

Müdahaleye hayır

UBP kurultayına yönelik müdahale iddialarının tetiklediği 3 bine yakın kişi ‘demokrasi ve irade’ istemiyle sokağa indi…

GIYNIK İKİNCİ MANŞET

“MÜDAHALE DEĞİL MÜCADELE”

Dereboyu’ndan başlayarak İnönü Meydanı’na gerçekleştirilen Demokrasi ve İrade yürüyüşüne katılanlar, Kıbrıs Türk halkının demokrasisine müdahale edilemeyeceğini tek ses olarak haykırdı. Ankara yönetiminin Cumhurbaşkanlığı seçimi ve UBP kurultayına müdahale ettiği iddialarına yönelik tepki gösteren vatandaşlar, yıllar önce olduğu gibi yine İnönü Meydanı’nda toplandı. ‘Kıbrıs’ı Ankara’dan yönetemezsiniz’ mesajı verilen eylemde, ‘Tüm müdahaleleri reddediyoruz’ denilerek, daha demokratik bir anayasa çağrısı yapıldı.

“SİZİN PİKNİK DEDİĞİNİZ YERE BİZ MEMLEKET DERİK!”

Eylemde yapılan konuşmalarda, “Siz pikniğe geleceksiniz ya, sizin piknik dediğiniz yere biz memleket derik. Siz piknik yapıp gideceksiniz ama biz buradayık ve evimizdeyik. Biz bu meydanda toplandığımızda biz oluyoruz, biz gelecek oluyoruz, biz aşk oluyoruz” ifadelerini kullandı.

 SLOGANLARLA MESAJ VERDİLER

“Bu ülkenin korkuya gömülmesine müsaade etmeyeceğiz”, “Başka Kıbrıs yok”, “Bu memleket bizim, biz yöneteceğiz”, “Siyasi rezilliğe isyanımız var”, “Kendi irademizle ve kimliğimizle yaşamak istiyoruz.”

NOSTALJİ YAŞANDI…

İnönü Meydanı’nda geçmişte yapılan eylemler hatırlanarak nostalji yaşatıldı. Afrika Gazetesi saldırısının ardından yapılan eyleme ilişkin görüntüler yayınlandı.

UBP’DE ESPRİ KONUSU OLDU

UBP’de akşam saatlerinde gerçekleşen toplantıda bazı bakanların “Faiz Sucuoğlu’na yapılan müdahale için binlerce kişi sokağa indi” esprileri yaptığı gözlemlendi.

   

Diğer Haberler

Başa dön tuşu