DünyaManşet

Muhafazakar Parti’de bugün liderlik oylaması var

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, bu akşam partisi içinde bir güven oylamasına muhatap olacak. Oylamanın KSİ 20.00-22.00 arasında yapılacağı belirtiliyor.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, bu akşam partisi içinde bir güven oylamasına muhatap olacak. Oylamanın KSİ 20.00-22.00 arasında yapılacağı belirtiliyor.

Anketlerde Johnsun’un puanlarındaki düşüşün ardından Muhafazakar Parti’nin içinde Başbakan Johnson’a muhalif milletvekilleri bir güven oylaması yönünde harekete geçmişti.

İngiltere’de Covid-19 nedeniyle ilan edilen karantina sırasında Başbakanlıkta düzenlenen partiler nedeniyle Boris Johnson’ın istifasını talep eden Muhafazakar Parti milletvekilleri, istifanın gelmemesi nedeniyle bu yola başvurdu.

Oylama, parti milletvekillerinin yüzde 15’ine denk gelen 54 milletvekilinin güvensizlik mektubu yazmasının ardından gerçekleştirilecek.

Çok sayıda Muhafazakar milletvekili, “parti skandalı” (party gate) nedeniyle Johnson hükümetine olan inançlarını kaybettiklerini belirtti. Bazı milletvekilleri ise liderlerine resmi olarak güven oylaması çağrısında bulunmak için mektup gönderdi.

Pandemi döneminde Başbakanlık Konutu’nda düzenlenen partilerle eleştiri oklarının hedefi olan Johnson ise özür dilemeyle yetinip, istifa yoluna gitmedi.

İngiltere Sağlık Bakanı Sajid Javid, Başbakan Johnson’ın çok güçlü bir şekilde yerini muhafaza edeceğini söyledi.

Başbakan Johnson’ın güven oylaması, ekonomide Ukrayna’daki savaş ve Brexit nedeniyle mücadele ettiği zor bir döneme denk geldi.

Boris Johnson’ın görevinin sona ermesi için 359 milletvekilinin çoğunluğunun oyu gerekiyor.

Johnson’un bu oylamadan sıkıntısız çıkması durumunda bir yıl boyunca herhangi bir muhalefete muhatap olmayacağı düşünülüyor.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu